چند تکنیک برای بهبود روابط زناشویی

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
بهبود روابط زناشویی یک کلید دارد که آن هم عشق است. برای دسترسی به عشق یا بهتر بگوییم عالم عشق نیازمند ذهنی آگاه و قلبی باز هستیم. مخصوصا در روابط زناشویی و ازدواج، داشتن یک عشق سالم و متعادل می‌تواند باعث شادی و سلامت و طول عمر باشد.
چند تکنیک برای بهبود روابط زناشویی

بهبود روابط زناشویی، شاید یک راه قطعی و مهم داشته باشد آن هم عشق است. شاید عشقی که در لابه‌لای ترافیک هر روز تا محل کار و وعده‌های ناهار و شام گم شده باشد. عشق یک درخت است یک درخت که اگر هرس نشود و آبیاری آن را فراموش کنیم خشک می‌شود.

«عشقی که در قلبتان دارید» تنها محدود به عشق رمانتیک نیست، بلکه شامل عشق به خود و دوستی‌های ارزشمند دیگر هم می‌شود. ارتباطات ما زمانی شکوفا می‌شوند که برای شناخت بهتر خود و دیگران وقت بگذاریم. ابتدا بیایید سه راه ساده برای تقویت روابط زناشویی و حتی سایر ارتباطات در اجتماع را در زیر بررسی کنیم.

۱. مهربان بودن

مهربانی یک راه مهم بهبود روابط زناشویی است. مهربانی مانند یک آهنربا عمل می‌کند. افراد دوست دارند اطراف کسانی باشند که مهربان‌اند، زیرا با آن‌ها احساس امنیت و اهمیت می‌کنند. قانون طلایی “با دیگران همان‌طور رفتار کن که دوست داری با تو رفتار کنند” همچنان معتبر است.

وقتی مهربانی را تمرین می‌کنیم، نه تنها حال خودمان بهتر می‌شود، بلکه دیگران را نیز خوشحال می‌کنیم. این موضوع فرصت‌های بیشتری برای ارتباطات مثبت در طول روز فراهم می‌کند که حتی به سلامت و رفاه خودمان هم کمک می‌کند.

۲. داشتن حدومرز

رابطه خود را ارزیابی کنید و ببینید چه برنامه‌هایی برای شما مفید هستند و چه اعمالی انرژی شما را می‌گیرند. یک رابطه سالم و قوی به شما احساس راحتی، اعتماد به نفس و حمایت کامل می‌دهد. زمانی که هدف مهم زندگی‌تان را شناختید، سعی کنید در کنار زندگی زناشویی به سمت این اهداف گام بردارید.

چگونه عدم قدردانی به روابط زناشویی آسیب می‌زند؟

اگر شریک زندگی شما قدردان نیست، ممکن است زندگی شما با خطراتی روبه‌رو باشد. افراد قدردان در ابتدای ازدواج و حتی بعد از چند سال، رضایت بیشتری از رابطه خود دارند. البته اگر این قدردانی دوطرفه باشد. در این جا نکته ای وجود دارد، در واقع یک سوال که می‌تواند رابطه شما را نجات دهد. اگر می‌خواهید اعتماد بیشتری بین خودتان و همسرتان ایجاد کنید، می‌توانید با پرسیدن این سوال مهم، به سادگی این کار را انجام دهید. آیا من قدردان وجود او در زندگی هستم؟ آیا این قدردانی را به او نشان می‌دهم؟

مطلب پیشنهادی:  آیا ترس از پیری وجود دارد؟

چگونه عدم قدردانی به روابط زناشویی آسیب می‌زند؟

چگونه عشق و توجه هوشیارانه می‌تواند رابطه شما را دوباره زنده کند؟

فراموش نکنید که “عشق” یک فعل است. یعنی فقط گفتن چند کلمه ساده نیست. اگر آن‌قدر مشغول هستید که از انجام اعمال عاشقانه غافل شده‌اید، با خود صادق باشید. رابطه شما چقدر قوی است؟ اگر به اندازه کافی قوی نیست، این موارد را بخوانید.

  • به یاد آورید چرا شریک خود را دوست دارید.
  • برنامه‌های جدید و جالبی برای با هم بودن تنظیم کنید.

چگونه عشق و توجه هوشیارانه می‌تواند رابطه شما را دوباره زنده کند؟

چند روش علمی برای تقویت ازدواج

روی تعاملات مثبت تمرکز کنید پژوهش‌های جان گاتمن نشان می‌دهند زوج‌هایی که به ازای هر یک تعامل منفی، پنج تعامل مثبت دارند، احتمال بیشتری برای ماندگاری رابطه خود دارند.

  • مطالعات نشان می‌دهند ارتباط بهتر به تقسیم کار بیشتر و رضایت بیشتر از رابطه می‌انجامد.
  • کارها را تقسیم کنید پژوهش‌ها نشان می‌دهند که تقسیم مساوی وظایف خانگی از عوامل اصلی موفقیت در ازدواج است.
  • دوست هم باشید زوج‌هایی که روابط دوستانه‌ای با یکدیگر دارند، رضایت بیشتری دارند.

ذهن آگاهی و روابط زناشویی

ذهن آگاهی یعنی شما در هر لحظه به اعمال و رفتار و افکار خود آگاه باشید و بدانید که همه فکرهایی که شما دارید الزاما درست نیستند. هنگامی که شناخت کافی از خود به دست آوردید، متوجه می‌شوید شما ذهن خود نیستید. زمانی که یاد می‌گیرید ذهن آگاهی را تمرین کنید، متوجه می‌شوید که چگونه در همه زمینه‌ها و شرایط خودتان را تطبیق دهید. ذهن آگاهی به جای اینکه یک مهارت باشد، راهی برای نزدیک شدن به خود است. و باعث خوشایندتر شدن همه امور زندگی می شود، این تکنیک به شما کمک می‌کند که درست فکر کنید، و در لحظه باشید و توانایی شما را برای کنار آمدن با حوادث استرس زا افزایش می دهد. حال تصور کنید که شما و همسرتان هر دو از نقاط قوت و ضعف خودتان کاملا آگاه باشید و بدانید شما افکارتان نیستید و اتفاقات را ساده‌تر بپذبرید، آن‌گاه زندگی چه رنگی خواهد گرفت؟

تعداد کلمات مطلب: 669

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

اهمیت ارتباط غیر کلامی

ارتباط غیر کلامی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که دو نوع اصلی ارتباط وجود دارد: کل…