درمان قطعی و دائمی نفخ معده در خانه

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
نفخ معده برای خیلی از ما حالتی آشنا و ناخوشایند بعد از خوردن غذاست. داروهایی که برای نفخ معده تجویز می‌شود، خیلی از وقت‌ها اثر نمی‌کنند و ما مجبوریم هر روز با این مشکل دست و پنجه نرم کنیم. روش‌هایی وجود دارند که اغلب پزشکان و طب سنتی به ما توصیه می‌کنند و با رعایت آن‌ها می‌توانیم برای همیشه با نفخ معده خداحافظی کنیم.
نفخ معده

نفخ معده از مشکلات گوارشی رایج است که می‌تواند باعث احساس پری، فشار و حتی درد در ناحیه شکم شود. این مشکل به دلایل مختلفی بروز می‌کند و حس ناخوشایندی بعد از خوردن غذا به ما می‌دهد. روش‌های مختلفی وجود دارند که اغلب توصیه پزشکان از طب سنتی هستند و با کمک آن‌ها می‌توانیم برای همیشه از شر نفخ معده خلاص شویم. در ادامه این مقاله از مجله دلتا این روش‌ها را به شما می‌گوییم تا برای نفخ معده را به‌طور دائمی درمان کنید.

۱. اصلاح رژیم غذایی

درمان نفخ معده

تغذیه نقش کلیدی در بهبود یا تشدید نفخ معده دارد. برای کاهش نفخ از خوردن مواد غذایی نفاخ مانند حبوبات، کلم، بروکلی، پیاز و تره به‌خصوص به‌صورت خام پرهیز کنید، چرا که باعث تولید گاز در معده می‌شوند. همچنین، مصرف مواد غذایی غنی از فیبر مانند سبزیجات و میوه‌ها بسیار مفید است؛ اما باید میزان مصرف فیبر را به تدریج افزایش دهید تا دستگاه گوارش به آن عادت کند.
همچنین، مصرف مواد غذایی که به هضم کمک می‌کنند مانند زنجبیل، نعناع و لیمو در رژیم غذایی روزانه می‌تواند به کاهش نفخ معده کمک کند. به جای مصرف نوشابه‌های گازدار و قندهای مصنوعی، آب ساده و دمنوش‌های گیاهی بنوشید.

۲. پرهیز از غذا خوردن سریع

خوردن غذا با سرعت زیاد باعث می‌شود هوای زیادی وارد معده شود، که خود باعث نفخ معده می‌شود. بهتر است غذا را آهسته بجوید و اجازه دهید آنزیم‌های گوارشی به درستی وظیفه خود را انجام دهند. همچنین، از صحبت کردن هنگام خوردن و جویدن آدامس که باعث ورود هوا به معده می‌شود، پرهیز کنید.

۳. مصرف پروبیوتیک‌ها

پروبیوتیک‌ها مواد مفیدی هستند که به تعادل باکتری‌های روده کمک می‌کنند. مصرف مکمل‌های پروبیوتیک یا مواد غذایی حاوی پروبیوتیک مانند ماست پروبیوتیک، کفیر و کلم ترش می‌تواند از نفخ معده جلوگیری کند. این مواد نه تنها به بهبود هضم کمک می‌کنند، بلکه التهاب‌ روده‌ را کاهش می‌دهند.
درمان نفخ معده

۴. فعالیت بدنی منظم

ورزش کردن به بهبود حرکت روده‌ها و کاهش مشکلات گوارشی و نفخ معده کمک می‌کند. فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی و تمرینات هوازی باعث حرکت بهتر مواد غذایی در روده‌ها شده و از تجمع گاز جلوگیری می‌کنند. سعی کنید حداقل ۳۰ دقیقه در روز به ورزش بپردازید.

۵. مدیریت استرس

استرس و اضطراب می‌توانند اثر منفی بر عملکرد دستگاه گوارش داشته باشند و باعث نفخ معده شوند. زمانی که بدن تحت فشار است، هورمون‌های استرس ترشح می‌شوند و روند هضم را کند می‌کنند. تکنیک‌های مدیریت استرس مانند مدیتیشن، یوگا، و تمرینات تنفسی می‌توانند به آرامش دستگاه گوارش و کاهش نفخ کمک کنند.

مطلب پیشنهادی:  ۵ شربت مخصوص درمان فوری گرمازدگی

۶. پرهیز از مصرف غذاهای فرآوری‌شده

غذاهای فرآوری‌شده اغلب حاوی افزودنی‌ها، نمک و مواد شیمیایی هستند که می‌توانند باعث التهاب و نفخ معده شوند. بهتر است به جای غذاهای آماده، از مواد غذایی طبیعی و تازه استفاده کنید و به دستگاه گوارش خود استراحت دهید.

۷. نوشیدن آب کافی

نوشیدن آب کافی در طول روز برای سلامتی عمومی بدن و دستگاه گوارش ضروری است. کمبود آب باعث یبوست و تجمع گاز می‌شود که از عوامل مهم نفخ معده هستند. توصیه می‌شود که روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشید و از نوشیدنی‌های محرک مانند قهوه و چای پرهیز کنید.
در نظر داشته باشید که از نوشیدن آب نیم ساعت قبل و نیم ساعت بعد از غذا، خودداری کنید چرا که از عوامل ایحاد نفخ و اختلال در عملکرد معده است.
درمان نفخ معده

۸. استفاده از دمنوش‌های گیاهی

بعضی از دمنوش‌ها مانند زنجبیل، نعناع، بابونه و رازیانه که می‌توانند همراه با لیمو، دارچین یا عسل باشند، خاصیت آرام‌بخشی برای دستگاه گوارش دارند و به کاهش نفخ معده کمک می‌کنند. این گیاهان دارای ترکیبات ضد التهابی هستند که باعث بهبود عملکرد معده و کاهش اسپاسم‌های روده‌ای می‌شوند.

تعداد کلمات مطلب: 592

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در سلامتی

همچنین بخوانید

دانشمندان سن دقیق پیر شدن را اعلام کردند!

پیر شدن فرآیندی طبیعی است که هر فردی در طول زندگی با آن مواجه می‌شود. با وجود این که نمی‌ت…