کاهش حواس‌پرتی؛ نقش مثبت تمرینات ذهنی

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کاهش حواس‌پرتی این‌روز‌ها با انجام تکنیک‌های ساده‌ای مثل نوشتن و مدیتیشن ممکن است. با انجام این روش‌ها از افکار پراکنده فاصله بگیرید و قدرت تمرکز خود را افزایش دهید.
کاهش حواس‌پرتی و نقش مثبت تمرینات ذهنی در آن

حواس‌پرتی پدیده‌ای ناخوشایند است که می‌تواند علل مختلفی داشته باشد، طبق تحقیقات جدید تمرینات ذهنی منظم می‌تواند به کاهش حواس‌پرتی و بالا بردن تمرکز بسیار کمک کند. این تمرینات منجر به تقویت عملکرد ذهن شده و می‌تواند کمک کند فرد کنترل افکار و هدایت آن‌ها به سمتی که می‌خواهد در دست بگیرد. این کنترل ذهنی می‌تواند افکار بیهوده و بی هدف ما را کاهش دهد.

از آنجایی که ذهن بسیار پراکنده است و مجبور است در طول روز مسائل زیادی را حل کند. این تمرینات کمک می‌کنند تا روی یک چیز یا یک فکر مشخص که ما می‌خواهیم متمرکز بماند.

تمرینات ذهنی و خودآگاهی

تمرین مداوم ذهنی نقش اصلی در تقویت حس خودآگاهی و مدیریت صحیح واکنش‌ها دارد. هنگامی شخص از ریشه مشکلات روزانه و افکار منفی بیخودی خود که هیچ کمکی به او نمی‌کنند آگاه شود دری جدید از آگاهی و معرفت به روی شخص گشوده می‌شود. تکنیک‌هایی از جمله تمرکز بر تنفس و مدیتیشن و حتی گرفتن نقشه مغزی یا همان اسکن بر اساس الکتریسیته به فرد کمک می‌کند تا با شناخت بهتری از مدل فکری خویش در مواجهه با حواس‌پرتی ‌های روزانه و لحظه‌ای واکنش صحیح نشان دهد.

تمرینات ذهنی و خودآگاهی

تمرینات ذهنی از جمله تمریناتی است که می‌تواند برای سنین مختلف مناسب باشد. کارمندان یا افرادی که مشاغل پر استرسی دارند با استفاده از این تکنیک‌ها می‌توانند در اوج کار و اشتغال نیز همچنان آرام بمانند. در کل کسانی که در محیط‌های پر از تنش کار می‌کنند یا نیاز به تمرکز در کارشان دارند یا دچار اختلالاتی مثل ای دی اچ دی و اختلال تمرکز هستند با بهره‌مندی از این تکنیک‌ها، کیفیت زندگی خود را بهبود می‌بخشند.

نقش تمرینات ذهنی و افزایش تمرکز

با اسکن کردن بدن در مراقبه، به طور موثری تمرکز افراد افزایش می‌یابد، این تکنیک ذهن‌آگاهی از بهترین تکنیک‌های اثرگذار بر افزایش آگاهی است. هنگامی که در طول این تمرینات به تمام نقاط بدن توجه می‌کنید ذهنتان از بودن شما به عنوان یک بدن و تنها مغز آگاهی پیدا می‌کند و این مساله کمک می‌کند تا شما بیستر در لحظه حال حضور داشته باشد. این حضور و توجه به وقایع در لحظه حال میتواند باعث شود تا اهداف خود را واضح‌تر ببینید و بتوانید برای رسیدن به آن‌ها با جزییات بیشتری برنامه‌ریزی کنید.

مطلب پیشنهادی:  این 5 علت مانع ازدواج کردن پسران است

 

تمرین نوشتن روازنه افکار و احساسات

یکی دیگر از روش‌های افزایش تمرکز و کاهش حواس‌پرتی تمرین نوشتن است، در این روش فرد با نوشتن افکارش به صورت آزادانه می‌تواند ابتدا تشخیص دهد که چند درصد افکار او منفی هستند و چقدر ازین افکار سازنده و مثبت‌اند و در مرحله بعد با نوشتن آنها می‌توانند از بار سنگین آن‌ها بر ذهن و بدن بکاهند.جالب است بدانید نوشتن راهکاری موثر و طبیعی برای تخلیه احساسات است.

نوشتن روازنه

علت دقیق حواس‌پرتی چیست؟

یکی از اصلی ترین علت‌های حواس پرتی نبودن شما در لحظه حال است افکار شما دائما شما را یا به گذشته یا به آینده هدایت می‌کنند. نشخوار فکری و توجه زیاد به اتفاقات آینده یا قضاوت دیگران میزان زیادی از انرژی حیاطی شما را می‌گیرد، انرژی که می‌تواند صرف خودتان و رسیدگی به خودتان باشد.

 

تعداد کلمات مطلب: 502

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

8 تکنیک ساده برای خوابیدن سریع

خوابیدن در زمان کوتاه و داشتن خوابی عمیق و با کیفیت، برای بسیاری از افراد چالش‌برانگیز است…