چه کنیم تا زندگی شادتری داشته باشیم؟

0
0
زمان مطالعه: 4 دقیقه
زندگی شاد، باعث می‌شود تا شما عمر طولانی‌تری داشته باشید. اما چرا این احساس اغلب زودگذر ا‌ست؟ اگر هر روز قسمتی از وقت خود را به فعالیت‌های مفیدی که به شما احساس خوبی می‌دهند، اختصاص دهید، قدم موثری برای شادی خودتان برداشته‌اید. در ادامه این مقاله چند روش ساده آورده شده‌ است که با کمک آن‌ها می‌توانید به‌‌سرعت روحیه خود را تقویت کنید.
چه کنیم تا زندگی شادتری داشته باشیم؟

برای داشتن یک زندگی شاد لازم نیست بیشتر لذت ببریم. شاید این جمله کمی عجیب باشد ولی باید بدانید هورمونی که باعث شادی در ما می‌شود دوپامین نیست. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که در هنگامی که ما تجربه‌های لذت‌بخشی از زندگی داریم دوپامین بیشتری در بدنمان ترشح می‌‌شود اما هورمونی که نقش اساسی در حس شادی ما دارد سرتونین است. در واقع لذت‌های زودگذر و هیجانی نمی‌تواند برای شما شادی بیاورد. برای داشتن یک زندگی شادتر، کافی است به تغییرات کوچکی فکر کنیم که می‌تواند تأثیرات بزرگی در زندگی ما بگذارد. با در مجله دلتا همراه باشید تا این تغییرات کوچک را بررسی کنیم.

خودتان را کوک کنید

غم قسمت جدایی ناپذیر این زندگی است اما با پذیرفتن غم و هر احساس آزاردهنده دیگر می‌توانیم نقش آن‌را در زندگی خود کمرنگ‌تر کنیم. این مهم است که هر روز خودتان را با احساس شادی کوک کنید. چه دلیل قانع‌کننده‌تری از خود وجود داشتن و زندگی کردن برای شادی داریم.فراموش نکنید که ما برای شاد بودن فقط به خودمان نیاز داریم. در زیر به چند روش مهم برای این “کوک‌کردن خودتان” و تمرین حس شادی اشاره می‌کنیم.

خودتان را با احساس شادی کوک کنید

قدردانی و زندگی شاد

قدردانی از داشته‌ها یکی از آسان‌ترین راه‌های افزایش شادی است. هر روز صبح چند دقیقه وقت بگذارید و به چیزهایی که از داشتن آن‌ها خوشحال هستید فکر کنید. قطعا موارد بسیاری برای شکرگزاری در زندگی همه ما وجود دارد و اگر خلاف این فکر می‌کنید شاید باید نگاهتان را تغییر دهید. شکرگزاری باعث می‌شود که ذهن شما به جنبه‌های مثبت زندگی توجه کند و دیدگاه مثبتی پیدا کند.

زندگی شاد و شکرگزاری

ارتباط با دیگران را در اولویت قرار دهید

آدمیزاد موجودی اجتماعی است و ارتباطات نقش مهمی در افزایش احساس شادی دارد. بهتر است بگوییم درونگرایی و اجتناب از حضور در جمع چاهی است که انسان مدرن و در ارتباط با تکنولوژی اسیر آن است. سعی کنید زمانی را برای تماس با دوستان و خانواده اختصاص دهید، حتی اگر این ارتباطات کوتاه و مختصر باشند. تعاملات مثبت، هم استرس را کاهش می‌دهد و هم احساس امنیت و شادی به شما می‌دهد. دیدن آدم‌ها و بودن در جمع باعث افزایش ترشح هورمون سرتونین می‌شود.

اهداف کوچک و دست‌یافتنی تعیین کنید

چه کنیم تا زندگی شادتری داشته باشیم؟ با انگیزه زندگی کنید و خودتان را با احساس رسیدن به اهداف کوچک و قابل‌دسترس، کوک کنید. حس موفقیت را در خود تقویت کنید. به جای تمرکز بر اهداف بزرگ و پیچیده برنامه‌هایی را انتخاب کنید که بتوانید به راحتی به آن‌ها برسید. در واقع این کار باعث می‌شود که احساس موفقیت را زودتر تجربه کنید و این احساس می‌تواند به شما همتی بلند برای ادامه راه بدهد.

مطلب پیشنهادی:  این غذا هارو نخور چون اضطراب می‌گیری

زندگی شاد و اهداف کوچک

مهارت بخشش را یاد بگیرید

پروسه شفا و التیام از بخشش شروع می‌شود. رها کنید بار افکار و کینه و غصه از دیگران را و با بخشیدن خودتان و آن‌ها این بار سنگین را برزمین بگذارید. بخشش موهبتی است که شما از زندگی در اتفاقات گذشته بیرون می‌کشد و به لحظه شاد اکنون می‌آورد. همچنین، خودتان را به خاطر اشتباهات گذشته سرزنش نکنید و از آنها به عنوان فرصتی برای یادگیری استفاده کنید. به یاد داشته باشید که نگاه مثبت به شما حس آرامش بیشتری می‌دهد و از زنجیره‌ی افکار منفی می‌کاهد.

از مقایسه خود با دیگران دوری کنید

هر کسی ماموریت خود را در این جهان انجام می‌دهد. همه چیز به زیبایی در حال انجام است. پس دست از مقایسه بردارید در این دنیا هرکس با دیگری در انسانیت برابر است و بدانید که مقایسه کردن خود با دیگران به راحتی می‌تواند شادی شما را از بین ببرد. هرکسی مسیر زندگی خود را دارد و دستاوردهایش منحصربه‌فرد است. پس به جای اینکه به زندگی دیگران نگاه کنید، به پیشرفت‌ها و موفقیت‌های خودتان فکر کنید. این طرز فکر به شما انگیزه می‌دهد و از احساس ناکامی و نارضایتی جلوگیری می‌کند.

مقایسه خود با دیگران

در مسیر یادگیری باشید

هر وقت انسان کاری برای انجام داشته باشد این کار موجبات شادی او را فراهم می‌کند. دزد نباشید و این موهبت زندگی را با تنبی و سستی هدر ندهید. چیزهای جدید یاد بگیرید و هرچه میدانید را بیاموزید. یادگیری یک هنر و دانشی جدید علاوه بر تقویت ذهن، شادی‌آفرین است. یادگیری به شما حس تازگی می‌دهد و ذهن را فعال نگه می‌دارد. همچنین، این یادگیری می‌تواند اعتمادبه‌نفس شما را تقویت کرده و شما را به سمت تجربیات جدید هدایت کند.

خواب کافی داشته باشید

خواب کافی و باکیفیت، تأثیر زیادی بر روی سطح انرژی و خلق‌وخو دارد. خواب کافی یکی از پاسخ های مناسب برای سوال چه کنیم تا زندگی شادتری داشته باشیم؟ است. تلاش کنید شب‌ها به موقع بخوابید و الگوی خواب منظم داشته باشید. خواب عمیق و کافی به شما کمک می‌کند که در طول روز روحیه مثبت‌تر و احساس شادابی بیشتری داشته باشید.

تعداد کلمات مطلب: 770

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

8 تکنیک ساده برای خوابیدن سریع

خوابیدن در زمان کوتاه و داشتن خوابی عمیق و با کیفیت، برای بسیاری از افراد چالش‌برانگیز است…