صبحانه بهعنوان اولین و مهمترین وعده غذایی، نقش مهمی در تامین انرژی و تغذیه بدن برای شروع یک روز خوب دارد، اما متاسفانه بسیاری از افراد بهدلیل عجله یا عدم اشتها، از این وعده مهم غذایی صرفنظر میکنند. نخوردن صبحانه میتواند پیامدهای زیادی برای سلامت جسم و روح داشته باشد و بهتدریج مشکلات بسیار جدی برای ما ایجاد کند؛ بنابراین لازم است به وعده صبحانه توجه بیشتری کنیم و با انتخاب یک صبحانه سالم و متنوع، سلامتی و کیفیت زندگی خود را تضمین کنیم. در ادامه این مقاله از دلتامگ همراه ما باشید.
مشکلات ناشی از نخوردن صبحانه
نخوردن صبحانه میتواند سلامتی ما را بهخطر بیاندازید. در ادامه برخی از مشکلاتی که با نخوردن صبحانه ممکن است برای ما ایجاد شود را بررسی میکنیم:
افت انرژی و کاهش تمرکز
از اولین عوارض نخوردن صبحانه، افت انرژی در طول روز است. بدن بعد از یک شب استراحت، نیاز به تامین انرژی از منابع غذایی دارد. نخوردن صبحانه باعث میشود که قند خون کاهش پیدا کرده و توانایی فرد برای تمرکز و انجام فعالیتهای روزمره افت کند.
افزایش احتمال پرخوری و افزایش وزن
مشکلات گوارشی و معده
تاثیرات منفی بر متابولیسم
صبحانه نخوردن متابولیسم بدن را کند میکند. وقتی بدن در ساعات اولیه روز غذا دریافت نکند، در حالت صرفهجویی انرژی قرار گرفته و سوختوساز کاهش پیدا میکند. این حالت باعث میشود که بدن نتواند در طول روز کالری مصرفی را بهدرستی بسوزاند و در نتیجه خطر ابتلا به چاقی و مشکلات مرتبط با متابولیسم مانند دیابت افزایش پیدا میکند.
تاثیرات منفی بر سلامت قلب
افرادی که صبحانه نمیخورند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماریهای قلبی هستند. در واقع نخوردن صبحانه میتواند سبب افزایش فشار خون و کلسترول بد (LDL) شود که هر دو از عوامل خطر برای بیماریهای قلبی و عروقی هستند.
بهترین زمان برای خوردن صبحانه