نقرس یک بیماری شایع و دردناک است اما کنترل علائم و پیشگیری از آن کار چندان سختی نیست، چرا که با رعایت یک سری نکات و تغییر در سبک زندگی میتوان جانی دوباره به مفاصل بدن بخشید. توجه به این موارد میتواند از بروز حملات کلافهکننده نقرس جلوگیری کرده و کیفیت زندگی فرد را بهبود ببخشد. در ادامه این مقاله از مجله دلتا با ما همراه باشید تا به شما در شکست دادن این بیماری کمک کنیم.
نقرس چیست؟
نقرس یک نوع بیماری آرتریت (التهاب مفاصل) است که بهدلیل تجمع بیشازحد اسیداوریک در بدن بهوجود میآید. اسیداوریک یک ماده زائد است که درنتیجه تجزیه پورینهای موجود در برخی غذاها مانند گوشت قرمز، غذاهای دریایی و نوشیدنیهای الکلی در بدن تولید میشود. با افزایش سطح اسیداوریک در خون، این ماده میتواند بهصورت کریستالهای ریز در مفاصل بهویژه در انگشتان پا، زانوها و مچها رسوب و تجمع کند. این تجمع باعث ایجاد درد، التهاب و تورم شدید در مفاصل میشود که به آن حمله نقرس میگویند.
علل ایجاد نقرس
علائم نقرس
- درد شدید در مفاصل
- تورم و التهاب
- حساسیت به لمس
- تب و لرز
مشکلاتی و آسیبهایی که نقرس ایجاد میکند
درمان و پیشگیری از نقرس در خانه
کنترل وزن
رژیم غذایی سالم
مصرف سرکه سیب و زنجبیل در درمان نقرس بسیار موثر است. از مواد غذایی کمپورین مانند لبنیات کمچرب، سبزیجات و میوهها بهویژه موز، گیلاس و توتها مصرف کنید. همچنین از مصرف زیاد گوشت قرمز، جگر، غذاهای دریایی (ماهیهای چرب، میگو، صدف) خودداری کنید. قطع استفاده از نوشیدنیهای الکلی و نوشیدنیهای شیرین را درنظر داشته باشید.
مصرف ویتامین C
نوشیدن مقدار کافی آب
نوشیدن مقدار کافی آب به دفع اسیداوریک از طریق ادرار کمک میکند. روزانه حداقل 8 لیوان آب یا نوشیدنیهای غیرالکلی و بدون قند بنوشید.
ورزش منظم
اجتناب از استرس و فشار عصبی
مشاوره با پزشک و مصرف داروها
ناشناس
29 مهر 1403 در 10:42 ق.ظ
عالی بود
ناشناس
1 آبان 1403 در 0:38 ق.ظ
خوب بود ادامه دهید.
دلتا مگ
8 آبان 1403 در 2:45 ب.ظ
ممنون از همراهی شما.