حسادت در واقع حس تهدید یا ترس ما در مقابل از دست دادن موقعیتها و یا افراد آن هم به دست شخص دیگری است. این احساس حتی در بین نزدیکترین دوستان نیز ممکن است به وجود بیاید و فاصلهای بین ما و کسانی که دوستشان داریم به وجود آورد. برای حفظ دوستیها و داشتن روابط سالم، مهم است بفهمیم این حس دقیقا از کجا ناشی میشود. در این مقاله چند روش علمی برای تشخیص اینکه آیا دوستان یا نزدیکانتان به شما حسودی میکنند را بررسی میکنیم.
حسادت در روابط دوستانه
چرا دوستم به من حسودی میکنه؟ شاید این سوال برای شما بارها به وجود آمده باشد. حسادت در دوستیها میتواند زمانی به وجود آید که هر کدام ما نگران این باشیم که کافی نیستیم یا به اندازه کافی خوب نیستیم، ممکن است نگران شویم که موقعیت خود را با وجود فرد دیگری از دست میدهیم.
یا مثلا در روابط عاشقانه میترسیم دوستمان همسر یا معشوقمان را بیشتر از ما تحت تاثیر قرار دهد. فرد حسود خود را با دستاوردها، داراییها و حتی ظاهر دیگران دائما مقایسه میکند. شاید این ضرب المثل را شنیده باشید که میگوید “مرغ همسایه غازه” در واقع اغلب ادمها فکر میکنند که دیگران شرایطی بهتر از آنها دارند، بدون اینکه متوجه شوند آنها چقدر تلاش میکنند
تجربه تلخ حسادت به دوست
کاملا طبیعی است که در هر رابطه نزدیک، ازجمله دوستیها حسادت را تجربه کنید و حسادت مخفی بین دوستان و خیانت اتفاق خیلی نادری نیست. این حس معمولا به ترسها و ناامنیهای درونی ما مربوط میشود. احساس حسودی اغلب ریشه در این دارد که ما نسبت به خودمان فکرهای خوبی نداریم. در واقع اعتماد به نفس لازم برای مقابله و حل چالشهای احتمالی زندگی را نداریم. با تقویت اعتمادبهنفس و حس ارزشمندی خود، میتوانیم شخصیت بهتری برای خودمان بسازیم. اولین قدم برای حل مشکل افراد حسود، شناسایی و پذیرش این حس است. این کار را با پرسیدن سوال از خود شروع کنید.
با دوست حسودمان چه کنیم؟
برای پاسخ به سوال «با دوست حسودمان چه کنیم؟» باید بگویم که، اگر متوجه شدید که دوستتان به شما حسادت میکند به جای مقابله بهمثل یا سکوت بهتر است که با او کاملا صادق باشید و صحبت مستقیمی در مورد نگرانیهایتان با او داشته باشید. اما سعی کنید کاملا به نرمی آن را بیان کنید. ابتدا با بیان اینکه چه چیزهایی را در دوستتان ارزشمند و مفید میدانید، شروع کنید. سپس رفتارهایی را که از او مشاهده کردهاید با دقت بیان کنید. بسته به پاسخ طرف مقابلتان ممکن است مجبور باشید برای حفظ دوستی، برای خودتان حدومرز تعیین کنید.
صحبت باز و صادقانه درباره احساساتتان برای ادامه دوستی و حفظ رابطه با عزیزان بسیار ضروری است. اگر بیان کردن حسها برایتان سخت است، ابتدا سعی کنید با نوشتن افکارتان به آنها نظم دهید. آنچه میخواهید بگویید را تمرین کنید یا از کسی که به او اعتماد دارید مشورت بگیرید. بیان احساسات میتواند درک متقابل را بهبود ببخشد. فراموش نکنید، در نهایت گذشت و بخشش یکدیگر و شروعی دوباره همیشه یک راهحل عالی است.