آب‌درمانی؛ درمان شفابخش با قدمت هزاران سال

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
آب‌درمانی از درمان‌های مکمل است که در تسکین درد و التهاب بدن مانند یک معجزه عمل می‌کند. با شناخت کاربردهای این روش درمانی، آرامش را به روح و جسم خود بازگردانید.
آب‌درمانی

آب‌درمانی از دیرباز به‌عنوان یک روش طبیعی برای درمان استفاده شده است و هزاران سال قدمت دارد. آب خواص فوق‌العاده‌ای در تسکین درد و بهتر کردن عملکرد بدن دارد و بنابراین سبب بهبود بسیاری از مشکلات جسمی و روحی می‌شود. برای اینکه با کاربردهای این درمان شگفت‌انگیز بیشتر آشنا شوید و بتوانید به‌درستی از آن کمک بگیرید، خواندن این مقاله از مجله دلتا را از دست ندهید.

آب‌درمانی چیست؟

آب‌درمانی یا هیدروتراپی یک درمان مکمل است و به‌معنی استفاده از آب برای بهبود عملکرد سیستم عصبی، بهبود گردش خون، تسکین عضلات و افزایش آرامش ذهنی است. آب‌درمانی بیشتر روی حرکات آهسته، کنترل‌شده و با آرامش تمرکز دارد و برخی از انواع شناخته شده آن حمام گرم، جکوزی، استخر و سونا هستند. شنا و انجام حرکات ورزشی در آب به‌دلیل کاهش فشار روی مفاصل، یکی از بهترین ورزش‌های آب‌درمانی محسوب می‌شوند.

آب‌درمانی برای چه بیماری‌هایی مفید است؟

آب‌درمانی روشی موثر برای درمان و تسکین بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات جسمانی است. نکته مهم در آب‌درمانی توجه به دمای آب است. به‌طورکلی آب گرم برای تسکین دردها و آب سرد برای رفع التهاب یا درمان آسیب‌های حاد استفاده می‌شوند. در ادامه به این موارد اشاره می‌کنیم:

آب‌درمانی

دردهای عضلانی و مفصلی

آب گرم برای به تسکین دردهای عضلانی و مفصلی به‌ویژه آرتروز یا کمردرد مزمن بسیار مفید است. علاوه بر درد، آب با کاهش التهاب در تسکین علائم بیماری‌هایی مانند روماتیسم مفصلی کاربرد دارد. برای افرادی که دست‌درد، پادرد و کمردرد دارند از جمله خانم‌های باردار، آب‌درمانی می‌تواند معجزه کند.

بیماری‌های عصبی

آب‌درمانی با کاهش استرس، اضطراب و افسردگی به سلامت مغز و بهبود خواب کمک می‌کند. همچنین برای افرادی که از مشکلاتی مانند میگرن و سردردهای مزمن رنج می‌برند، مفید است. آب‌درمانی حتی برای کاهش علائم مبتلایان به ام اس (MS) و پارکینسون نیز استفاده می‌شود.

سلامت قلب و عروق و گردش خون

آب‌درمانی با بهبود گردش خون و تنظیم ضربان قلب منجر به سلامت قلب و کاهش علائم بیماری‌هایی مانند فشارخون می‌شود.

بیماری‌های تنفسی

بخار آب گرم یا غوطه‌ور شدن در حمام گرم می‌تواند به باز شدن راه‌های تنفسی کمک کند و برای افرادی که از آسم یا سینوزیت دارند، تسکین‌دهنده باشد.

مطلب پیشنهادی:  راهکارهای عالی برای کاهش مصرف برنج + 3 جایگزین سالم

توانبخشی پس از جراحی یا آسیب‌دیدگی‌های ورزشی

بسیاری از فیزیوتراپیست‌ها از آب‌درمانی به عنوان بخشی از برنامه‌های توانبخشی استفاده می‌کنند. این روش می‌تواند به بازیابی حرکات مفاصل پس از جراحی یا آسیب‌دیدگی کمک کند. همچنین بسیاری از ورزشکاران از آب‌درمانی برای بهبود عملکرد و جلوگیری از آسیب‌های ورزشی استفاده می‌کنند.

آب‌درمانی

بیماری‌های متابولیک

آب‌درمانی منجر به افزایش متابولیسم می‌شود، بنابراین می‌تواند برای بیماری‌هایی مانند چاقی مفید باشد.

موارد منع استفاده از آب‌درمانی

اگر موارد زیر را دارید حتما به پزشک یا فیزیوتراپیست خود اطلاع دهید:

  • تب و عفونت
  • نارسایی و مشکلات شدید قلبی
  • تکرر ادرار، بی‌اختیاری ادرار و مدفوع یا دیالیز کلیه
  • آلرژی به کلر یا حساسیت‌های شدید
  • بارداری با فشار خون غیرطبیعی
  • هر نوع بیماری حادی که به خوبی کنترل نشده باشد

انواع آب‌درمانی

آب‌درمانی انواع مختلفی دارد و محدود به یک روش نیست. فیزیوتراپیست بهترین نوع آب‌درمانی را با توجه به نوع مشکل و شرایط شما انتخاب می‌کند. بعضی از انواع آب‌درمانی عبارتند از: انجام تمرینات تنفسی و حرکات ورزشی یا قدم زدن در آب که بیشتر برای تسکین دردها استفاده می‌شود، غوطه‌ور کردن پا در حمام گرم و سرد، کمپرس سرد و گرم، سونا، جکوزی، حمام بخار یا حمام ترکی و حمام غوطه‌وری کامل از انواع مختلف آب‌درمانی برای مشکلات مختلف هستند.

انواع آب‌درمانی

چند وقت یک‌بار می‌توان آب‌درمانی را انجام داد؟

مدت زمان و تعداد جلسات آب‌درمانی بسته به نوع بیماری یا مشکلی که فرد دارد، متفاوت است. به عنوان مثال، افرادی که دردهای عضلانی و مفصلی دارند، می‌توانند روزانه ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آب‌درمانی گرم انجام دهند یا برای مشکلات عصبی و تنفسی، استفاده از بخار یا دوش گرم چند بار در هفته می‌تواند موثر باشد. در نظر داشته باشید قبل از شروع هر نوع درمانی با پزشک یا فیزیوتراپیست خود مشورت کنید.

تعداد کلمات مطلب: 636

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در سلامتی

همچنین بخوانید

چگونه از بازگشت اضافه وزن جلوگیری کنیم؟

بازگشت اضافه وزن، مشکلی است که بسیاری از افرادی که وزن کم کرده‌اند با آن مواجه می‌شوند. ای…