تشخیص برنج کهنه از نو یکی از بزرگترین دغدغهها برای تازه عروسها و کسانی است که به تازگی مستقل شدهاند. اینکه کیفیت کدام یک بهتر است و کدام یک شفته میشود را میتوانید با 7 ترفند ساده تشخیص دهید. در این مقاله از مجله دلتا تشخیص برنج کهنه از نو را آموزش میدهیم تا خرید بهتری داشته باشید. همچنین به شما پیشنهاد میکنیم سادهترین روشهای تشخیص برنج ایرانی را مطالعه کنید.
ویژگیهای برنج کهنه و نو
برنج کهنه به دلیل اینکه مدت زمان زیادی از برداشت آن گذشته، رطوبت خود را از دست داده است. ضمن اینکه این برنج، به دلیل از دست دادن رطوبت خود کمی خشک و سفت شده است. در نتیجه به سختی زیر دندان خرد میشود و ظاهری نیمه بلوری و کدر دارد. اما نحوه پخت برنج کهنه راحتتر است و به خوبی قد میکشد.
مسلماً برنج سفیدی که از شالیزار برداشت شده، عطر و بوی مطبوعتری دارد. ظاهر برنج تازه بلوری است و پخت آن کمی سخت است؛ به طوری که ممکن است شفته شود.
7 ترفند برای تشخیص برنج کهنه از نو
- برنج تازه عطر و بوی بیشتری به نسبت برنج کهنه دارد.
- شکل ظاهری برنج تازه شفاف و بلوری است اما شکل ظاهری برنج کهنه، نیمه بلوری و کدر است.
- به طور کلی برنج تازه رطوبت بیشتری دارد اما برنج کهنه رطوبت خود را از دست داده و خشک شده است.
- برنج کهنه زیر دندان به سختی خرد میشود اما برنج تازه خیلی راحت میشکند.
- پخت برنج کهنه به نسبت برنج تازه راحتتر است و ری بیشتری دارد. اما برنج تازه بعد از پخت کمی شفته میشود.
- به طور معمول برنج کهنه از برنج تازه گرانتر است.
- برنج کهنه را زمانی که در کف دست میگیرید، گردههایی را روی برنج میتوانید حس کنید.
طول عمر برنج
به طور کلی ماندگاری و نحوه نگهداری آن به ما بستگی دارد. اگر در مکانی سرد و خشک، به دور از رطوبت و حشرات نگهداری کنیم و البته هر ماه یکبار آن را چک کنیم، برای سالیان سال میتوانیم از برنج نگهداری کنیم.
نحوه نگهداری از برنج
- برنج را در محلی خشک و خنک نگهداری کنید تا از ورود حشرات جلوگیری کنید.
- گونی برنج را با فاصله 20 سانتیمتری از زمین قرار دهید و به دیوار هم تکیه ندهید تا هوا در جریان باشد.
- گونی برنج باید بدون پارگی و بریدگی باشد و بهتر است در ظرف پلاستیکی مخصوص با درب محکم نگهداری شود.
- حتماً لابلای برنج چند حبه سیر یا برگ بو قرار دهید تا از شپشک برنج جلوگیری کنید.