یکی از مهمترین نکات در قانون اجاره پرداخت اجاره خانه است. این موضوع دارای نکات و قوانین بسیار زیادی است که افراد باید از آن اطلاع لازم را داشته باشند. همراه مجله دلتا باشید.
پرداخت اجاره خانه
در رابطه با قانون جدید پرداخت اجاره خانه باید بگوییم که در حال حاضر قانون جدیدی در این راستا توسط مجلس تصویب نشده است اما ما در این مطلب مهمترین نکات در رابطه با این موضوع را برایتان شرح خواهیم داد.
کسر مبلغ اجاره از پول پیش
کسر مبلغ اجاره از پول پیش معمولاً به موضوعی اشاره دارد که در برخی حالات، مالک میتواند مبلغی از پول پیش داده شده توسط مستأجر را بهعنوان پیشپرداخت اجاره محاسبه کند یا از آن کم کند. این موضوع میتواند در قرارداد اجاره مشخص شده یا در قوانین محلی تعریف شده باشد.
در برخی موارد، مالک ممکن است حق داشته باشد که یک مبلغ معین از پول پیش را بهعنوان پرداخت برای ماههای اجاره استفاده کند و باقی را بهعنوان وثیقه نگه دارد. این معمولاً در صورت وجود خسارتی که مالک باید برطرف کند یا بدهیهایی که مستأجر ممکن است برجای بگذارد، صورت میگیرد.
بعضی از قوانین ممکن است نیاز به نگهداری وجه بهعنوان وثیقه داشته باشند تا بهعنوان پوشش در مواقع خاص مانند آسیبهای ایجاد شده به خانه یا عدم پرداخت اجاره توسط مستأجر عمل کنند. این موارد باید در قرارداد اجاره و قوانین مربوطه مشخص شده باشند تا از هر دو طرف حقوق و حفاظت کامل بشود.
موارد مربوط به پرداخت اجاره در قرارداد
در یک قرارداد اجاره، موارد مربوط به پرداخت اجاره معمولاً به شیوهها و شرایطی اشاره میکند که مستأجر باید به مالک پرداخت کند. این موارد میتوانند عبارت باشند از:
مبلغ اجاره: مبلغی که مستأجر باید به مالک هر ماه یا در دوره مشخصی پرداخت کند. این شامل میزان اجاره ماهانه یا سالیانه و همچنین تاریخ دقیق پرداخت آن است.
روش پرداخت: شیوههای مختلفی برای پرداخت اجاره وجود دارد؛ مانند نقدی، انتقال بانکی، چک یا نحوههای دیگر که در قرارداد مشخص میشود.
تاریخ پرداخت: روزهایی که مبلغ اجاره باید بهحساب مالک واریز یا تحویل داده شود. این میتواند روز اول هر ماه یا تاریخ دیگری باشد که در قرارداد مشخص میشود.
پرداخت وثیقه: مبلغی که مستأجر برای پوشش خسارات ممکن در خروج از ملک بهعنوان وثیقه پرداخت میکند. این مبلغ در صورت عدم وقوع خسارت به مستأجر بازگردانده میشود.
افزایش اجاره: شرایطی که تعیین میکند چگونه و در چه شرایطی میتواند اجاره افزایش یابد، مثلاً در صورت افزایش هزینههای عمومی یا پس از مدتزمان مشخص.
تأخیر در پرداخت اجاره: شرایط و جریمههایی که برای تأخیر در پرداخت اجاره تعیین میشود، مثلاً جریمه تأخیر بهازای هر روزی که مبلغ اجاره دیرتر از موعد پرداخت میشود.
شرایط فسخ قرارداد به دلیل عدم پرداخت اجاره: درصورتیکه مستأجر به طور مداوم اجاره را بهموقع پرداخت نکند، مالک ممکن است حق داشته باشد قرارداد را فسخ کند و مستأجر را از خانه خارج کند.
دیگر هزینهها و مالیاتها: موارد دیگری مانند هزینههای خدمات عمومی، مالیاتها، و هزینههای مربوط به نگهداری و تعمیرات ممکن است در قرارداد اجاره مشخص شوند که کدام طرف مسئول آنهاست.
این موارد تنها نمونهای از مفادی هستند که ممکن است در یک قرارداد اجاره مشمول شوند و به نحوی میتوانند بسته به شرایط خاص قرارداد تغییر کنند. برای حفظ حقوق هر دو طرف، اهمیت دارد که شرایط پرداخت اجاره بهدقت مشخص و تعیین شوند تا هر یک از طرفین در مورد حقوق و تعهداتشان آگاهی کامل داشته باشند.