به گزارش «مجله ملکی دلتا»، بازار مسکن شهر تهران طی شش ماه اخیر در محدوده ۳۰ میلیون تومان قرار گرفته و در واقع رشد شش ماه اخیر این بازار نزدیک به صفر بوده است.
این در حالی است که از اسفند پارسال تا مرداد امسال بازار مسکن در یک مسیر مشخص با ریزنوساناتی از کانال ۲۹ به ۳۰ و برعکس حرکت کرده است.
با وجود رسیدن تورم عمومی به ۴۵ درصد و تورم نقطه به نقطه به ۴۳ درصد، تورم یک ساله بازار مسکن ۳۴ درصد بوده که از عقبماندگی ۹ واحد درصدی بازار مسکن حکایت دارد.
اما نکته قابل توجه، ثبات بازار مسکن در شش ماهه اخیر است که افت انتظارات تورمی در این بازار را نشان میدهد. این ثبات در شرایطی ایجاد شده که شاخص قیمت نهادههای ساختمانی در یک سال اخیر بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته و گزارش اتاق تعاون ایران از تیرماه ۱۴۰۰ حاکی از کاهش تیراژ ساخت و ساز و افزایش قیمت نهادههای ساختمانی حکایت دارد.
آمار و ارقام گویای آن است که بازار مسکن هنوز از قفس قیمتی ۳۰ میلیون تومان رها نشده و با توجه به دریافت اخبار امیدبخش از سوی دولت مبنی بر وعده ساخت یک میلیون واحد مسکونی، کنترل بازار ارز و تقویت احتمالات درباره احیای مذاکرات هستهایی بعید به نظر میرسد که در نیمه دوم سال جاری بازار مسکن رشد لجامگسیختهای را تجربه کند.
آیا بازارهای موازی، قیمت مسکن را گران میکند؟
با اینکه برخی معتقدند افزایش نسبی قیمت دلار و خودرو که طی هفتههای اخیر اتفاق افتاده میتواند به رشد قیمت مسکن منجر شود، تجربه نشان داده شروع فرآیند رشد این بازارها لزوما نمیتواند همزمان باشد؛ چرا که مولفههای بسیاری در جهتدهی بازارها وجود دارد و ظرفیت درونی هر بخش مسیر آن را مشخص میکند.
در پایان به این نکته اشاره میکنیم که نمیتوان با قاطعیت از تحرک نسبی یا رکود بازار مسکن در آینده نزدیک سخن گفت. از طرف دیگر بازار مسکن یک بازار دیرپذیر است که نسبت به نوسانات دیگر بخشها دیر واکنش نشان میدهد.
مطالعه بیشتر: مطلب «کوچ مستاجران به جنوب شرق تهران» را در مجله ملکی دلتا بخوانید.