طرز تهیه گردو پلو خوشمزه که یک غذای سنتی ایرانی است را در اینجا آوردهایم. این غذا ترکیبی از گردو، برنج و مواد دیگر است که طعمی بسیار خوشایند دارد. همراه دلتامگ باشید تا با هم این غذای لذیذ را آماده کنیم و از خوردن آن لذت ببریم.
مواد لازم برای تهیه گردو پلوی خوشمزه
- برنج: ۲ پیمانه
- گردو: ۲۰۰ گرم (خرد شده)
- پیاز: ۱ عدد (ریز خرد شده)
- زعفران: ۱/۲ قاشق چایخوری (دمکرده)
- کشمش: ۱/۲ پیمانه (در صورت تمایل)
- کره یا روغن: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- دارچین: ۱/۲ قاشق چایخوری (اختیاری)
طرز تهیه گردو پلو خوشمزه
آمادهسازی برنج:
- برای تهیه گردو پلو خوشمزه در ابتدا برنج را چند بار با آب سرد بشویید تا آب آن شفاف شود.
- برنج را به مدت ۳۰ دقیقه در آب و نمک خیس کنید.
- برنج را در آب جوش بریزید و بعد از نرمشدن، آن را آبکش کنید.
آمادهسازی مواد:
- پیاز خرد شده را در کره یا روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
- گردوی خرد شده را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر آن بلند شود.
- در صورت استفاده از کشمش، آن را شسته و به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید.
ترکیب مواد:
- در یک قابلمه، مقداری از برنج آبکش شده را بریزید.
- حالا برای تهیه گردو پلو خوشمزه لایهای از مخلوط گردو و پیاز روی برنج بریزید.
- این مراحل را تکرار کنید تا همه مواد تمام شوند.
- روی آخرین لایه از برنج، زعفران دمکرده بریزید.
دم کردن:
- قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید برنج به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دم بکشد.
- در صورت تمایل، کمی دارچین روی برنج بریزید.
سرو:
- گردو پلو را در ظرف مورد نظر بریزید و با خورش یا مرغ دلخواه خود سرو کنید.
نکات مهم تهیه این غذا
- استفاده از گردوی تازه: گردوی تازه و باکیفیت، طعم و عطر بهتری به غذا میدهد.
- تفت دادن گردو: حتماً گردو را به خوبی تفت دهید تا طعم آن آزاد شود. اما مراقب باشید که نسوزد زیرا باعث تلخی میشود.
- کشمش: اگر از کشمش استفاده میکنید، حتماً آن را شسته و خشک کنید. تفت دادن کوتاه مدت کشمش به آن طعم بهتری میدهد.
- زعفران: زعفران را به روش دمکردن استفاده کنید تا رنگ و عطر بیشتری داشته باشد. برای این کار، چند پر زعفران را با کمی آب جوش دم کنید.
- دم کشیدن برنج: برای دم کشیدن و خوش عطر شدن برنج، میتوانید از یک حوله تمیز یا پارچهای روی درب قابلمه استفاده کنید تا بخار اضافی جذب شود و برنج شما شل نشود.
- تفت دادن پیاز: پیاز را به خوبی سرخ کنید تا طعم و رنگ مناسبی پیدا کند. بهتر است از پیاز زرد یا سفید استفاده کنید.
مواد اضافی اختیاری:
- زعفران بیشتر: برای طعم و رنگ بهتر میتوانید مقدار زعفران را بیشتر کنید.
- رب انار: اگر طعم ترشوشیرین دوست دارید، میتوانید مقداری رب انار به گردو اضافه کنید و به همراه مواد دیگر لایهلایه در برنج بریزید.
- گوشت چرخکرده یا مرغ: میتوانید مقداری گوشت چرخکرده یا مرغ تفتداده شده را به مواد اضافه کنید تا گردو پلو مقویتر و متنوعتر شود.
مراحل نهایی تهیه گردو پلو خوشمزه
- تزئین: گردو پلو را میتوانید با برشهای نازک از خلال پسته، بادام و یا زرشک تزئین کنید تا جلوه زیباتری داشته باشد.
- سرو: این غذا را میتوانید به همراه سالاد شیرازی، ماست و خیار یا سبزی خوردن سرو کنید.
با رعایت این نکات و ترفندها، گردو پلو شما طعمی بسیار خوشمزه و متفاوت خواهد داشت. امیدوارم از این دستور غذایی لذت ببرید و تجربه خوبی از پخت و سرو آن داشته باشید!