موضوع نامرئی شدن انسان پدیدهای است که تابحال تحقیقات گستردهای در زمینه آن انجام شده است. حالا سوالی که مطرح میشود آن است که نامرئی بودن یعنی چه؟ دیکشنری نامرئی بودن را حالتی که یک شی دیده نمیشود بیان میکند و آن چیز در چنین شرایطی نامرئی تلقی میشود. چیزها زمانی که از خودشان نور بازتاب میکنند مرئی هستند و بنابراین وقتی چیزی نور را نه بازتاب کند و نه جذب، نامرئی شناخته میشود. در ادامه با دلتامگ همراه باشید تا محقق شدن این مهم را ببینید.
کت نامرئی کننده ساخته دانش آموزان چینی
جالب است بدانید که دانشآموزان چینی یک «شنل نامرئی» ۷۱ دلاری اختراع کردهاند که کاربران را از دوربینهای امنیتی هوش مصنوعی (AI) پنهان میکند.
«InvisDefense» که توسط تیمی از دانشجویان دانشگاه ووهان ساخته شده، یک کت ارزان قیمت بوده که میتوان آن را در روز یا شب پوشید تا از شناسایی سیستمهای دوربینهای هوش مصنوعی امنیتی در امان ماند.
نکته مهمی که باید بدانید آن است که این کت با چشم غیرمسلح مانند هر کت معمولی دیگری به نظر میرسد اما، در طول روز، طرح استتارکننده اختصاصی روی کت از طریق یک الگوریتم به طور موثر دوربینهای نور مرئی را کور میکند.
در شب، دستگاههای حرارتی تعبیهشده در کت، سیگنالهای گرمایی غیرعادی را منتشر کرده تا دوربینهای مادون قرمز را گیج کنند.
دوربینهای امنیتی با استفاده از فناوری هوش مصنوعی همه جا هستند.
از جمله مواردی که باید به آن اشاره کنیم آن است که کت InvisDefense میتواند برای ساخت یونیفرمهای نظامی استفاده شود تا از شناسایی پهپادها یا واحدهای کنترل شده توسط هوش مصنوعی در میدان نبرد هم کاربرد داشته باشد.
نامرئی شدن انسان فقط با یک کت
به نظر میرسد در دانشگاه منچستر یک کت طراحی شدهاست که توانسته رویای دیرینه نامرئی شدن انسان را محقق کند. چنین لباسی به زودی عرضه میشود و محققان معتقدند محصول نهایی تحقیق آنها در ۵ تا ۱۰ سال آینده آماده خواهد بود.
والبک در بیانیهای در این باره مینویسد: هدف از طراحی کت مذکور آن است که بدن انسان را در مقابل دوربینهای مادون سرخ نامرئی کند. این کت با رایانه، طوری برنامهریزی شده تا انسان را به تولید شنل نامرئی یک گام نزدیکتر کند.
ویژگی منحصر بفرد کت نامرئی کننده
به گفته این شرکت کت مذکور نه تنها در نور معمولی بلکه در طیف نور مادون سرخ نیز نامرئی است. نمونه اولیه این کت استتار حرارتی شامل ۴۲ وصله گرافنی است که هر کدام از ۱۰۰ لایه گرافن خالص ساخته شدهاند.
این وصلهها را میتوان بدون نیاز به تغییر دما به طور جداگانه کنترل و تابش حرارتی روی سطح کت را کنترل کرد. سیمهای طلا و نقره در هر وصله وجود دارد و میتوان ولتاژهای مختلفی را به آنها وارد کرد. ولتاژ برق به یونهای بین لایههای گرافن فشار وارد میکند و هرچه یونهای بیشتری تحت فشار قرار میگیرند، تابش گرمایی کمتر میشود.
بخش کلیدی در هر وصله را میتوان به طور جداگانه برنامهریزی کرد تا سطح مختلفی از اشعه گرمایی منتشر کند به این ترتیب کت میتواند در محیط اطراف خود استتار کند و در مقابل دوربینهای مادون سرخ سبب نامرئی شدن انسان شود.
محققان اکنون تصمیم دارند اندازه پنلهای گرافنی را کوچکتر کنند تا به این ترتیب قابلیتهای استتار کت را ارتقا دهند.