14بیتردید یکی از معروفترین غذاهای اصیل ایرانی خورشت قورمه سبزی است. به طوری که میگویند کسی که خورشت قورمه سبزی بلد نباشد آشپز محسوب نمیشود. قورمه سبزی باید کاملا غلیظ و لعابدار باشد. پس با دلتامگ همراه باشید تا ترفندهای لعاب انداختن قورمه سبزی را به شما آموزش دهیم.
ترفندهای لعاب انداختن قورمه سبزی
بسیاری از ما با طرز تهیه قورمه سبزی آشنا هستیم؛ اما برای خوش عطر و طعم شدن غذا لازم است یک سری نکات را بدانیم؛ برای مثال برای لعاب انداختن قورمه سبزی لازم است چند نکته مهم را حین پخت بدانید تا بتوانید یک قورمه سبزی جا افتاده درست کنید.
ریز کردن سبزی
برای خورشت قورمهسبزی، سبزیها باید حتما ریز خرد شود تا خورشت لعاب بیندازد چون در غیر این صورت هر چقدر هم خورشت بجوشد غلیظ نمیشود. سبزی قورمه باید کاملا سرخ شود تا خورشت آبکی نشود. سبزی سرخشده قورمه سبزی هم باید همراه با گوشت تفت بخورد تا لعاب بیشتری پیدا کند.
ترکیب سبزیها
اسفناج و تره باید حتما در سبزی قورمه سبزی وجود داشته باشد تا باعث غلیظ شدن خورشت شود. اگر اسفناج نبود، از برگ چغندر هم میتوانید استفاده کنید.
نوع گوشت
بهترین گوشت برای خورشت قورمه سبزی، گوشت گوسفندی است که باعث لعابدارتر شدن قورمه سبزی میشود. زمان مناسب برای پخت خورشت قورمه سبزی تقریبا ۳ الی ۴ ساعت است تا خورشت کاملا جا بیفتد.
استفاده از یخ
اگر خورشت قورمه سبزی آبکی شد با انداختن چند قالب یخ کوچک به خورشت، به آن شوک وارد کنید تا خورشت به لعاب بیفتد و روغن روی خورشت جمع شود.
میزان آب برای لعاب انداختن قورمه سبزی
برای پخت قورمه سبزی از همان اول آب به اندازه کافی به خورشت اضافه کنید تا در هنگام پخت خورشت احتیاج به اضافه کردن مجدد آب نباشد. اگر هم لازم شد حتما از آب جوش استفاده کنید.
اگر آب قورمه سبزی زیاد شد چه کنیم ؟ اگر پخت خورشت قورمه سبزی کامل شد ولی هنوز خورشت آب زیادی داشت میتوانید در ظرف را بردارید و حرارت را کمی بالاتر ببرید تا آب خورشت بخار و خورشت غلیظ شود.
بهترین زمان اضافه کردن لیمو و نمک
ریختن لیمو و نمک باید در انتهای پخت خورشت قورمه سبزی انجام شود. زیرا اگر این مواد زود اضافه شود باعث میشود لوبیا و گوشت دیر بپزند و خورشت غلیظ نمیشود.
انتخاب روغن مناسب برای سرخ کردن سبزی
استفاده از روغن جامد برای سرخ کردن سبزی قورمه سبزی باعث لعاب انداختن قورمه سبزی میشود. همچنین استفاده از روغن جامد برای سرخ کردن سبزی قورمه باعث بهتر شدن طعم خورشت نیز میشود.
برای لعاب انداختن قورمه سبزی از آب قلم استفاده کنید
چربی موجود در آب قلم علاوه بر کمک به غلظت خورشت قورمه سبزی باعث خوشمزه و خوشرنگ شدن آن نیز میشود. همچنین آب قلم دارای املاح و ویتامینهای فراوانی است و خواص زیادی برای سلامتی دارد.
اضافه کردن شنبلیله خشک به قورمه سبزی
مقدار کمی شنبلیله خشک مانند نعنا داغ تفت بدهید و در آخر به خورشت قورمه سبزی اضافه کنید؛ این کار موجب روغن انداختن خورشت و غلظتش میشود.
استفاده از رب انار برای لعاب انداختن قورمه سبزی
یکی از رازهای قورمه سبزی جا افتاده، اضافه کردن یک قاشق رب انار در انتهای پخت به خورشت است؛ با این روش علاوه بر اینکه طعم قورمه سبزی بسیار لذیذتر میشود، رنگ خورشت بهتر و به لعاب انداختن قورمه سبزی کمک میکند.