برنج آبکششده در بیشتر آشپزخانههای ایرانی طبخ میشود. برنج کتهای در شمال کشور بیشتر طرفدار دارد. کته کبابی هم که یک نوع بینظیر و پرطرفدار از غذاهای ایرانی است. برنج آبکش شده یا برنج کته، کدام یک بهتر است؟ با دلتامگ همراه باشید.
برنج آبکش شده بهتر است یا کتهای؟
بسیاری از متخصصین پوست و مو به مراجعین خود توصیه میکنند تا در هفته حتما چند قاشق برنج کتهای بخورند تا مبتلا به ریزش موی شدید نشوند. برنج آبکششده هم به آنها که اضافه وزن دارند هفتهای یک تا دوبار توصیه میشود. اما جدا از تمام همه این توصیهها و بهطور کلی و عمومی این سوال در ذهن همه ما وجود دارد که کدام روش طبخ برنج مناسب تر است. برنج آبکش یا کتهای؟ اهالی شرق آسیا همیشه برج را به صورت کتهای میخورند. اما ذائقه همه ایرانیها با برنج کتهای جور در نمیآید.
برنج آبکش و کتهای
شهاب اولیایی متخصص تغذیه، گفت: هر چقدر برنج کمتر آبکش شود و بیشتر به صورت کته (دمی) مصرف شود، ارزش غذایی بیشتری دارد.
وی افزود: ویتامینهای B1 موجود در برنج که به تیامین معروفند، ویتامینهای محلول در آب محسوب میشوند. زمانی که برنج آبکش میشود این ویتامینها از بین میروند.
این متخصص تغذیه در ادامه توضیحاتش گفت: هنگامی که برنج به صورت کته تهیه میشود، ویتامینهای موجود در آن در مراحل پخت حفظ میشود و بنابراین برنج کته از ارزش غذایی بیشتری برخوردار است.
وی همچنین درباره این تصور افراد که درصورت شستن زیاد برنج یا آبکش کردن آن، از میزان نشاسته آن کاسته و برنج کم کالری میشود؛ اظهار داشت: این موضوع صحت ندارد و میزان نشاسته برنج هیچ ارتباطی با شستن آن ندارد.
اولیایی در خصوص جذب قند موجود در برنج یادآور شد: حرارت سبب جذب املاح موجود در مواد غذایی میشود و از آنجایی که برنج آبکش در معرض حرارت بیشتری قرار دارد، بنابراین جذب قند آن بیشتر بوده و انتخاب مناسبی برای افراد دیابتی محسوب نمی شود.
این متخصص تغذیه همچنین در مورد برنج قهوهای عنوان کرد: گرچه برنج قهوهای شامل برخی مواد شیمیایی همچون آرسینیک است اما برنج قهوهای دارای منیزیم و فیبر است که به کنترل سطح قند خون و تعادل وزن کمک میکند.
ناشناس
12 فروردین 1403 در 5:45 ق.ظ
عالی