شما میتوانید با خودروی شخصی خودتان به شهر وان ترکیه سفر کنید. جذاب به نظر میرسد، مگر نه؟ مخصوصا اگر از آن دسته افراد تور گریز باشید یا به دنبال این باشید که ارزانتر سفر کنید. سفر به وان با خودروی شخصی هم راحتتر است و هم ارزانتر برای شما تمام میشود. با ما در دلتامگ همراه باشید.
از کدام مرزها میتوان به وان سفر کرد؟
نزدیکترین مرز ایران با وان ترکیه، مرز رازی است. مرز رازی در شهرستان خوی قرار دارد. از مرز رازی تا وان، تنها یک ساعت فاصله است. البته زمان معطلی برای رد شدن از مرز را در نظر داشته باشید. از مرز بازرگان هم میتوانید خودتان را به وان برسانید. مرز بازرگان به تبریز نزدیک است. مرز سرو در ارومیه هم از دیگر مرزهایی است که با عبور از آن میتوانید به وان برسید.
بر سر دوراهی
به دو صورت میتوانید سفر به وان با خودروی شخصی را تجربه کنید:
۱- تا مرز با خودروی خودتان بروید. سپس سوار ونهایی که شما را یکسره تا وان میبرند، شوید.
۲- راه حل دوم این است که در تمام طول سفر، سوار ماشین خودتان باشید، حتی آن سوی مرز و در کشور ترکیه. اما راه حل دوم نیاز به مقدماتی دارد. باید از قبل فکرش را کرده باشید. مثلا بینالمللی کردن گواهینامه، بیمه آکسا، پلاک ترانزیت و …. دردسر دارد. راه حل اول کمهزینهتر است. خستگی کمتری هم دارد.
نکته آخر اینکه سفر به وان با خودروی شخصی خیلی خوب است. اما نه در زمان تعطیلات! دلیلش هم معطلی زیاد در مرز است. در زمان غیر تعطیلات، نیم ساعته از مرز رد میشوید.
حراجیهای وان چه زمانی هستند؟
روزهای نزدیک به عید فطر و سال نوی میلادی. این ایام زمان خوبی برای خرید از وان هستند. تخفیفهای خوبی هم روی اجناس- به ویژه لباس – میخورد. از ده روز مانده به این روزها تا ده روز بعد از آن، بهترین زمان سفر به وان است. البته اگر با هدف خرید سفر میکنید. معمولا لباسهای زمستانی در اواسط بهار سال بعد حراج میشوند.
نکات مهم در سفر به وان با خودروی شخصی
میخواهید همه طول سفر را با ماشین خودتان بگذرانید؟ به این موارد توجه کنید: شارژر اتومبیلی داشته باشید. مبدل برق هم به کارتان میآید. برای خودتان و بقیه همسفران بیمه مسافرتی کوتاهمدت تهیه کنید. امنیت خودتان را با داشتن بیمه تضمین کنید. وان شهر کوچکی است. توقع امکانات رفاهی- گردشگری منحصر به فرد نداشته باشید.
مردم وان ترکی حرف نمیزنند. زبان آنها کردی کرمانجی است. زبان انگلیسی مردم وان ضعیف است. روی راهنمایی گرفتن از آنها با این زبان حساب نکنید. شاید داشتن راهنمای جیبی زبان ترکی استانبولی پیشنهاد بدی نباشد. این راهنماها به دو صورت است. میتوانید کتابچه آن را بخرید. اپلیکیشن هم میتوانید روی گوشی نصب کنید.
قبل از رد شدن از مرز، پول خودتان را به لیر یا دلار تبدیل کنید. البته بعضی فروشگاههای وان، دستگاه کارتخوان ایرانی دارند. دلیل آن هم حجم بالای مسافران ایرانی به این شهر است. تقریبا همه برندهای ترک، در این شهر شعبه دارند. پوشاک و غذا در وان خیلی ارزان است. پس تا دلتان میخواهد خرید کنید. اسکندرکباب سفارش دهید. خوشتان میآید. غذافروشیهای معمولی و ارزانقیمت هم غذاهای خوشمزه به شما میدهند. ساندویچهای مرغ این غذافروشیها را امتحان کنید.