یتیمچه نیشابوری یکی از غذاهای بسیار خوشمزه مشهدی است که خیلی ساده و خوشمزه تهیه میشود. در این غذا از کشک و نعنا داغ استفاده و کنار نان تازه و سبزی خوردن بیشتر سرو میشود. در تهیه این یتیمچه نیشابوری از بادمجان استفاده میشود میتوانید گوجه خرد شده را روی یتیمچه نیشابوری بریزید و میل کنید. با دلتا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه یتیمچه نیشابوری
- نخود ۱/۲ پیمانه
- لوبیا قرمز یا چیتی ۱/۲ پیمانه
- عدس ۱/۲ پیمانه
- بادمجان ۳ عدد
- پیاز ۲ عدد
- گوجه خرد شده ۲ عدد
- کشک و نعنا به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه یتیمچه نیشابوری
مرحله اول
ابتدا باید از شب قبل نخود و لوبیا را خیس و چندین بار آب آن را عوض کنید تا هم نفخ آن گرفته شود و هم راحت تر بپزد. عدس را هم ۱ ساعت قبل از غذا خیس کنید. نخود و لوبیا را داخل زودپز یا قابلمه بریزید و به همراه کمی آب بگذارید تا بپزد. عدس را هم جداگانه بپزید.
مرحله دوم
بادمجانها را پوست بگیرید و خرد و به همراه کمی نمک و آب خیس کنید و ۲۰ دقیقه زمان دهید تا تلخی بادمجانها گرفته شود. سپس آبکش و روی یک دستمال پهن کنید. سپس همراه کمی روغن بادمجانها را سرخ کنید.
مرحله سوم
پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و به همراه زردچوبه و کمی روغن داخل قابلمه تفت دهید تا سبک شود. بعد حبوبات و عدس را اضافه کنید و روی مواد کمی آب بریزید و بگذارید تا بپزد.
مرحله چهارم
در ۲۰ دقیقه آخر باید بادمجان سرخشده و گوجه خردشده را به یتیمچه نیشابوری اضافه کنید و زمان دهید تا مواد غلیظ شود و مزهها به خورد هم برود. سپس داخل کاسه بریزید و به همراه کشک رقیق شده و نعنا داغ سرو کنید.
فوت و فنهای دستور پخت یتیمچه نیشابوری
- نعنا را به همراه روغن چند ثانیه تفت دهید تا تلخ نشود و روی یتیمچه نیشابوری بریزید.
- میتوانید از لوبیا چیتی یا سفید استفاده کنید.
- بهجای بادمجان میتوانید کدو نیز بریزید.
- برای اینکه یتیمچه نیشابوری خوشمزهتری داشته باشید میتوانید از عصاره گوشت یا آب قلم استفاده کنید.
ناشناس
6 فروردین 1403 در 2:02 ق.ظ
عالیه