پلوهای مخلوط جزو غذاهایی هستند که طرفداران زیادی دارند و به لحاظ مواد تغذیهای هم کاملا مفید هستند. این پلوها در شهرهای مختلف به گونههای متفاوت تهیه میشوند. یکی از این پلوهای مخلوط که امروز در دلتامگ میخواهیم به شما یاد بدهیم، پلو مخلوط گیلانی است که طعم متفاوت و جدیدی دارد و حتما مانند دیگر غذاهای گیلانی مورد پسند و ذائقه شما قرار میگیرد.
مواد لازم برای تهیه پلو مخلوط گیلانی
- برنج ایرانی۴ پیمانه
- مرغ ۴ تکه
- پیاز۱ عدد
- قارچ ۴ عدد
- فلفل دلمهای ریز ۱ عدد
- زرشک ۳ قاشق
- خلال پسته و بادام ۳ قاشق
- رب آلوچه و سبزی چوچاق
- زردچوبه، دارچین، پاپریکا، نمک و کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه پلو مخلوط گیلانی
مرحله اول
اول مرغ را با ادویهها بگذارید تا جوش بیاید و کف کند، وقتی که کف کرد کامل آب مرغ را عوض کنید.
مرحله دوم
مرغها را بشویید و دوباره بگذارید با آب، یک عدد پیاز و یک حبه سیر و کمی ادویه بپزد ولی خیلی نرم نشود که موقع ریش ریش کردن و سرخ کردن مثل نخ باریک نشود. کمی رشتههای مرغ درشت باشد بهتر است.
مرحله سوم
وقتی که مرغ پخت آن را ریش ریش کنید و داخل روغن کمی تفت بدهید و مقداری رب آلوچه و سبزی چوچاق (سبزی محلی گیلانی) به آن بیفزایید و دوباره کمی تفت دهید (جمعاً ۵ دقیقه) تا طعم خامی آن گرفته شود.
مرحله چهارم
داخل یک تابه دیگر پیاز را سرخ کنید. کمی که سبک شد، قارچ نگینی ریز را به آن اضافه کنید. کمی تفت دهید و بعد فلفل دلمهای را اضافه کنید. خوب تفت دهید و به ترتیب مرغ ریشریش شده، زرشک، خلال پسته و بادام، کمی زردچوبه و دارچین را اضافه کنید.
مرحله پنجم
برنج را آبکش کنید و داخل یک ظرف نچسب روغن بریزد. کمی کنجد و یک لایه برنج ساده زعفرانی بریزید. کمی آن را فشرده کنید و مابقی برنج را با مخلفات مرغی مخلوط کنید. روی برنج زعفران و کمی روغن بریزید و به مدت ۳۰ الی۴۰ دقیقه بگذارید تا دم بکشد.