کوفته برنجی اصیل با موادی تهیه میشود که هر یک به خودی خود دارای خواص و ویتامینهای فراوانی است؛ بنابراین با طبخ این غذا، جدا از تجربه یک طعم فوقالعاده، در طول روز نیز انرژی بسیاری خواهید داشت و احساس گرسنگی نخواهید کرد. بخش آشپزی دلتامگ را با طرز تهیه کوفته برنجی دنبال کنید.
مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی
- گوشت گوساله چرخ شده ۴۰۰ گرم
- برنج ۱۶۰ گرم (یک پیمانه)
- لپه ۶۰ گرم
- سبزی معطر (مرزه، ترخون، شوید، نعناع، جعفری، گشنیز) ۲۷۰ گرم
- پیاز بزرگ یک عدد
- آرد نخودچی یک قاشق غذاخوری
- تخم مرغ یک عدد
- آب ۵ پیمانه
- روغن مایع ۵ قاشق غذاخوری
- آبغوره ۲ قاشق غذاخوری
- زرشک یک قاشق غذاخوری
- پودر لیمو عمانی یک قاشق غذاخوری
- فلفل، زردچوبه، دارچین و نمک به مقدار لازم
- آلو، زرشک و پسته به دلخواه
طرز تهیه کوفته برنجی
مرحله اول
برنج و لپه را از قبل به صورت جداگانه خیس کنید و بپزید. گوشت چرخ شده، برنج و لپه را مخلوط کنید. برای اینکه کوفته برنجی منسجم و یکدست شود بهتر است کمی از لپه را به صورت میکس شده به مواد بیفزایید. ۲۶۰ گرم از سبزی خرد شده، تخممرغ و آرد نخودچی را همراه مقداری ادویه و نیمی از پودر لیمو عمانی به مواد گوشتی اضافه کنید و خوب ورز دهید.
مرحله دوم
اجازه دهید مواد چند ساعت در یخچال استراحت کند. در قابلمهای مناسب، پیاز خرد شده را تفت دهید تا سبک و طلایی شود. مابقی سبزی، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز بیفزایید و خوب تفت دهید. قابلمه کمی بزرگ باشد تا کوفتهها هنگام پخت روی هم سوار نشوند و فضای کافی برای افزایش ابعاد کوفته باشد. آب را اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد.
مرحله سوم
مایه کوفته را یکبار دیگر ورز دهید و گلولههایی به اندازه متوسط درست کنید. وسط گوشت را گود کنید و مقداری از مواد میانی را داخل آن قرار دهید. با دست مواد را خوب بفشارید تا کوفته حسابی محکم شود. برای سهولت کار، ظرف آبی دم دست داشته باشید و هر بار کمی دست را مرطوب کنید تا مواد به دست نچسبد.
مرحله چهارم
برای امتحان یک گلوله کوچک درست کنید و در آب کوفته بیاندازید اگر بعد از ۱۰ دقیقه کوفته از هم باز نشد، میتوانید باقی کوفتهها را در قابلمه قرار دهید. کوفتهها را آرام در قابلمه قرار دهید تا ترک نخورَد برای این کار میتوان از یک کفگیر کمک گرفت. دقت کنید زمانی که کوفتهها را در آب انداختید بهتر است آب روی کوفته را گرفته باشد و نباید غلغل کند. در اواسط زمان پخت لیمو عمانی، آبغوره، زرشک و نمک را اضافه کنید.
پس از پخته شدن کوفته برنجی، حرارت را زیاد کنید تا آب کوفته غلیظ شود و به صورت سس درآید. کوفته شما حاضر است.نوش جان.