با این طرز تهیه شامی رودباری خوشمزه، همه را شگفت‌زده کنید

1
2
زمان مطالعه: 3 دقیقه
شامی رودباری یکی از انواع غذاهای محلی و خوشمزه خطه گیلان و شمال کشور است.

اگر به تهیه غذا‌های محلی علاقه‌مند هستید، در ادامه این مطلب با دلتامگ همراه باشید تا طرز تهیه شامی رودباری را یاد بگیرید. غذا‌های سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقه‌ای هستند. خطه شمال ایران با نعمت‌های فراوان دارای متنوع‌ترین و بیشترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر طرفدار و مقوی هستند. شامی رودباری یکی از غذا‌های لذیذ مردمان این خطه است که با کتلت و شامی‌های مرسوم تفاوت دارد. این شامی را بعد از پخت داخل روغن زیتون در سس مخصوصی قرار می‌دهند و به صورت آبدار و همراه با کته سرو می‌کنند.

مواد لازم برای تهیه شامی رودباری

  • گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ: ۱ عدد
  • روغن زیتون: نصف لیوان
  • سبزی خشک معطر (شامل، جعفری، گشنیز و ریحان): ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
  • پودر گلپر: یک قاشق چای‌خوری
  • آب جوش: نصف لیوان

مواد لازم برای تهیه سس شامی

  • گوجه فرنگی درشت: ۵ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • آب انار ترش: نصف لیوان
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

طرز تهیه شامی رودباری

مرحله اول

برای شروع کار پیاز را پوست بگیرید و سپس رنده کنید. پیاز رنده شده را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و خوب ورز بدهید تا گوشت کاملا با پیاز مخلوط شود. سبزی خشک معطر، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و گلپر را به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی دیگر ورز بدهید.

مواد اولیه

مرحله دوم

حالا اندازه یک نارنگی کوچک از مایه گوشتی بردارید و کف دستتان گرد کنید و آن را داخل تابه بگذارید. شامی بعدی را هم به همین شکل گرد کنید و آن را داخل تابه بگذارید به طوری که نیمی از آن روی شامی قبلی باشد. همه شامی‌ها را به همین شکل دور تا دور ماهی تابه بچینید. نگران چسبیده شدن شامی‌ها به هم نباشید؛ زیرا بعد از پخت کاملا از هم جدا می‌شوند.

مطلب پیشنهادی:  رفتار فردی که چیزی را از شما مخفی می‌کند

مرحله سوم

در مرحله آخر روغن زیتون و آب جوش را داخل ماهی‌تابه و روی شامی رودباری بریزید و در تابه را بگذارید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید حدود یک ساعت شامی بپزد و آب و روغن زیتون کم کم جذب شامی شود. بعد از این مدت زمان شامی‌های پخته را از ماهی‌تابه خارج کنید.

روغن زیتون

طرز تهیه سس شامی

گوجه فرنگی‌ها را رنده یا میکس کنید و داخل یک کاسه بریزید؛ سپس رب گوجه فرنگی، آب انار ترش، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند. سس را داخل همان تابه که شامی را پخته بودید، بریزید و در ماهی‌تابه را بگذارید و اجازه بدهید سس به جوش بیاید و کمی غلیظ شود. سپس شامی‌ها را داخل سس بچینید و دوباره در تابه را ببندید و نیم ساعت دیگر زمان دهید تا شامی با سس مزه‌دار و به اندازه کافی غلیظ شود. در این مرحله شامی رودباری خوشمزه شما آماده سرو است که می‌توانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.

شامی رودباری

نکات مهم برای تهیه شامی رودباری

به جای آب انار می‌توانید از یک قاشق غذاخوری رب انار استفاده کنید.

روغن زیتون را حذف نکنید؛ زیرا طعم این شامی به روغن زیتون است. اگر بوی روغن زیتون را دوست ندارید، می‌توانید از روغن زیتون بدون بو استفاده کنید.

سبزی‌های اصلی برای تهیه این شامی سبزی‌های معطر شمال مانند چوچاق، خالواش و پلنگ مش است. از آنجا که این سبزی‌ها در نقاط دیگر کشور در دسترس نیست، می‌توانید سبزی‌های معطری را که در دستور آمده است، جایگزین کنید.

تعداد کلمات مطلب: 571

اپلیکیشن مجله دلتا

یک نظر

  1. ناشناس

    23 بهمن 1402 در 5:33 ب.ظ

    خیلی خوب وعالی است.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

خوشبوترین گیاهان آپارتمانی کدام هستند؟

زندگی در آپارتمان‌ها با وجود فضای محدود و دوری از طبیعت، گاهی می‌تواند خسته‌کننده و بی‌روح…