در این مطلب از دلتامگ قصد داریم با علت اصلی بیماری کبد چرب آشنا شویم؛ وظیفه کبد در بدن، پردازش موادغذایی و مواد زائد است ، بنابراین کیفیت تغذیه و عادات بد و مخرب غذایی تاثیر مستقیم بر این ارگان مهم بدن دارد. یک کبد سالم حاوی چربی بسیار کم یا بدون چربی است و هنگامی که غذا ( قند و چربی) زیاد خورده شود بدن مقدار از کالری دریافتی را به چربی تبدیل کرده و در سلول های کبد ذخیره می کند. وقتی این میزان چربی ذخیره زده بیش از 5 تا 10 درصد وزن کبد را تشکیل دهد ، کبد چرب می شود.
علائم کبد چرب چیست؟
- احساس درد در شکم
- کم شدن اشتها
- ورم کردن پا
- حجیم شدن سایز سینه مردان
- ریزش مو
- ایجاد آکنه
- احساس گیجی
پیشگیری از کبد چرب با ویتامین دی
اگر جز افرادی هستید که سوالاتی نظیر ” کبد چرب از چی میاد؟ ” ، ” کبد چرب برای چیست؟” ، ” روش درمان کبد چرب در خانه” ، ” درمان کبد چرب گرید 1″ یا سایر گریدها ، مدام در ذهن تان رژه می رود ، با ما همراه باشید تا در این مقاله به بررسی و بیان پاسخ این سوالات بپردازیم.
مصرف ویتامین دی را جدی بگیرید
اگر اخیرا در آزمایش چکاب ، مشخص شده است که ویتامین دی در بدن شما کم است این هشدار را جدی گرفته و به پزشک مراجعه کرده و به مصرف ویتامین دی بپردازید. تحقیقات نشان می دهد که کمبود ویتامین دی در بدن خود عاملی برای ابتلا به بیماری کبد چرب است. از این رو همیشه باید این ویتامین در بدن ما در محدوده نرمال ، بالاتر از 36 نانومول بر لیتر یا نهایتا در سطح کمبود خفیف ویتامین دی و محدوده 23-36 نانومول بر لیتر باشد.
قرص ویتامین دی را چه زمانی بخوریم؟
اگر در اینترنت و سایت های مختلف به دنبال پاسخ این سوال رفته باشید ، احتمالا جواب های متفاوتی می گیرید.
اولویت مصرف ویتامین دی ، دستورالعمل پزشک شماست ، با این حال خوب است بدانید در تحقیقات و بررسی های صورت گرفته و از آنجایی که این ویتامین محلول در چربی بوده و در آب حل نمی شود بهتر است با یک وعده غذایی مصرف شود .وقتی ویتامین D را با چربی های سالم مانند آووکادو، آجیل، تخم مرغ و دانه ها مصرف کنید، بدن شما بهتر آن را جذب می کند. از این رو مصرف این مکمل با صبحانه یا ناهار توصیه می شود یا حتی می توانید آن را با یک میان وعده بعد از ظهر مصرف کنید.
عادات غذایی اشتباه
همانطور که در بالا به آن اشاره شد خیلی از عادات غذایی ما باعث ابتلا به بیماری کبد چرب گرید 1 ، یا گریدهای دیگر می شود. همه ما بارها دیده و شنیده ایم که گفته می شود روزانه حداقل 8 لیوان آب بخورید، اما برخی افراد عادت های غذایی بدی در همین نوشیدن ساده آب دارند که می تواند کبد را چرب کند. مانند :
- نوشیدن آب بین غذا
- نوشیدن آب سرد با معده خالی و ناشتا
- آب را به یکباره نوشیدن
- بلافاصله نوشیدن آب بعد از مصرف میوه ، غذاهای چرب و گوشتی
- شب ها ، ایستاده آب نوشیدن
مصرف چه غذاهایی برای کبد چرب خوب است؟
مصرف غذا هم باز بستگی به گرید بیماری شما دارد. اینکه کبد چرب گرید 1 باشد یا سایر گریدها باید طبق دسورالعمل پزشک پرهیز غذایی داشته باشید اما در حالت کلی مصرف مواد غذایی زیر توصیه شده است :
ماست و شاتره ، ادویه هایی چون زردچوبه و زیره سبز هنگام پخت غذا ، سیر ، قهوه ، کلم بروکلی ، چای سبز ، ماهی سالمون ، ساردین ، گردو و دانه کتان ، انواع میوه و سبزیجات
ناشناس
21 دی 1402 در 7:59 ب.ظ
بسیار عالی و کاربردی وموتوجه شدن انسان در مصرف خوراکیها متشکرم
ناشناس
26 دی 1402 در 2:54 ب.ظ
بسیار مفید و عالی متشکر
ناشناس
23 بهمن 1402 در 5:43 ب.ظ
خوب ومفیداست.
ناشناس
16 اسفند 1402 در 4:52 ب.ظ
عالی