روستای صخره ای در میمند در ۳۸ کیلومتری شهر بابک کرمان قرار دارد و در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. با ما در دلتامگ همراه باشید تا بیشتر با این روستای زیبا آشنا شوید.
روستای صخره ای در میمند
در گوشه گوشه ایران روستاهای شگفتانگیز و تماشایی فراوانی وجود دارد که میتواند مقصد سفری خاص و بهیادماندنی باشد. یکی از این مکانهای دیدنی و اعجابآور میمند نام دارد. روستایی تاریخی که بهدلیل داشتن معماری صخرهای دستکند و اسرارآمیز، شناخته شده و معروف است.
روستای تاریخی میمند با وسعت ۴۲۰ کیلومتر مربع یکی از مهمترین و بزرگترین روستاهای دستکند ایران و جهان محسوب میشود که همچنان زندگی در آن جریان دارد و مردمانش بسیاری از سنتهای پیشنیان خود را حفظ کردهاند. روستای صخره ای در میمند از مهمترین جاذبههای دیدنی استان کرمان به شمار میرود.
داستان روستای میمند
در مورد وجه تسمیه روستای صخره ای در میمند تعابیر متعددی وجود دارد. عدهای معتقدند، واژه میمند ترکیبی از دو واژه «می» و «مند» است که می به شراب و مستی اشاره دارد. از آنجایی که این روستا قبل از اسلام شکل گرفته، مردان این نواحی می مینوشیدهاند و مست میشدند و خانههای روستا را در اثر مستی میکندهاند که به همین دلیل نام آن را میمند گذاشتهاند.
عدهای دیگر معتقدند نام میمند از میمنت و مبارکی گرفته شده است. در روایات هم آمده که مردمان این روستا از میمند استان فارس به این ناحیه مهاجرت کرده و با اقامت در این مکان نام منطقه خود را برای آن انتخاب کردند.
روستای میمند کجاست؟
روستای میمند یکی از جاهای دیدنی شهربابک استان کرمان است. این روستا بین شهرهای شهر بابک، سیرجان، رفسنجان و انار قرار گرفته است. میمند از توابع بخش مرکزی شهر بابک به شمار میرود و با این شهر ۳۸ کیلومتر فاصله دارد.
معماری روستای میمند
با دیدن معماری اعجابانگیز روستای صخره ای در میمند دچار بهت و حیرت خواهید شد. مردمان سختکوش این روستا درون کوه و صخرهها را کنده و برای خود خانه و مأمنی امن بدون استفاده از هیچگونه ملاتی برپا کردهاند. این خانهها که روی هم قرار گرفتهاند و پنج طبقه را تشکیل میدهند، «کیچه» نام دارند. میمند حدود ۴۰۶ کیچه دارد که مجموع تعداد اتاقهای آنها به ۲,۵۶۰ میرسد. محلهبندی این روستا نیز بر پایه خانوادههای ساکن آن صورت گرفته است.
جالب است بدانید معماری کیچهها روستای صخره ای در میمند بهگونهای است که مانند یک عایق حرارتی عمل میکنند، زیرا بدنه آنها سنگ یکپارچه است. نوسان درجه حرارت در داخل کیچهها در طی شبانه روز بسیار اندک است، باد و باران به داخل آن نفوذ نمیکند و در مقابل آتشسوزی نیز مقاوم هستند. در فصل سرما دمای اتاق گرم و در تابستان خنک است و بهطور میانگین درجه حرارت این اتاقها حدود پنج درجه متفاوت از دمای بیرون است.
ناشناس
10 دی 1402 در 12:19 ب.ظ
ممنونم عالی بود