ترشی انگور سیاه یکی از ترشیهای بسیار خوشمزه و ساده تبریزی است که به ترشی انگور شانی نیز معروف است. به شما پیشنهاد میشود که یک بار این ترشی را تست کنید و از طعم بینظیر و خواص خوب انگور سیاه نیز لذت ببرید. انگور سیاه برای کنترل قند خون و دیابت بسیار مفید است. این ترشی با نبات و سرکه تهیه میشود که بهتر است از ترکیب سرکه و آب در آن استفاده کنید تا تیز نباشد. با دلتامگ همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی انگور سیاه با سرکه
- انگور شانی یا انگور سیاه ۱ کیلوگرم
- نبات حتما ساده یا کم زعفران ۲۰۰ گرم
- سرکه انگور و آب جوشیده سرد شده به مقدار مساوی
طرز تهیه ترشی انگور سیاه
مرحله اول
ابتدا باید انگور شانی را بشویید و روی یک دستمال نخی پهن کنید و با کمک قیچی خوشههای بزرگ را به کوچکتر خرد کنید. این ترشی به همراه ساقه سرو میشود و نیاز به حبه کردن انگور نیست. حبههای خشک و لهشده را از خوشهها جدا کنید تا طعم و مزه ترشی را خراب نکند.
مرحله دوم
در ادامه برای این مقدار ترشی نیاز به یک ظرف شیشهای ۳ لیتری دارید که بهتر است از قبل بشویید و استریل کنید زیرا چرب بودن ظرف باعث کپک زدن و خراب شدن ترشی میشود. انگورهای خشک را داخل شیشه بریزید. آب را از قبل بگذارید تا به جوش بیاید و خنک شود. ابتدا تا نیمه ظرف را آب پر کنید و بعد سرکه قرمز یا سرکه خانگی بریزید.
مرحله سوم
در ادامه باید ظرف را پر کنید و روی ترشی نبات قرار دهید. روی در ترشی یک نایلون بکشید و در ظرف را خوب ببندید و کیپ کنید. برای ۱ الی ۲ ماه در جای خنک و تاریک قرار دهید تا ترشی برسد و بعد سرو کنید. به همین راحتی ترشی انگور سیاه حاضر شده و بهتر است بعد از باز شدن در، آن را مصرف و در یخچال نگهداری کنید.
نکات کلیدی در تهیه ترشی انگور سیاه
- هرچه این ترشی بیشتر بماند طعم و مزه بهتری به خود میگیرد.
- گنجایش ظرف باید طوری باشد که بعد از ریختن آب و سرکه انگورها داخل مایع غوطهور شوند.
- قبل از تکمیل شدن ۲ ماه نباید در ظرف ترشی را باز کنید.
- در بعضی از دستور پختها بهجای نبات از شکر و قند استفاده میکنند، ولی کیفیت نبات بهتر است.