کیک یک عصرانه دلچسب است که بسیاری از ما دوست داریم در کنار چایی و قهوه یک تکه کیک میل کنیم؛ روشهای مختلفی برای پخت کیک وجود دارد و شما میتوانید با مواد اولیه متفاوت کیکهای متنوعی آماده کنید؛ کیک اسفنجی جزو کیکهای پرطرفدار است که معمولا از آن به عنوان کیک پایه برای تزیین کیک تولد و کیک صبحانه استفاده میکنند؛ به همین منظور در این مطلب از دلتامگ قصد داریم سادهترین روش طرز تهیه کیک یک تخم مرغی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم کیک یک تخم مرغی
یکی از دلایلی که افراد بسیاری تمایل به پخت این کیک را دارند، مواد اولیه کمی است که در آن استفاده میشود؛ برای تهیه کیک اسفنجی به 10 قاشق آرد، 1 عدد تخم مرغ، 8 قاشق شیر، 8 قاشق شکر، 8 قاشق روغن، 1 قاشق بیکینگ پودر و نصف قاشق مرباخوری وانیل نیاز دارید.
طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد
برای درست کردن کیک با پف زیاد حتما لازم نیست که در خانه فر داشته باشید؛ در این روش ما به شما روشی را آموزش میدهیم تا بتوانید با کمترین موادی که در خانه دارید، یک کیک اسفنجی قابلمه ای آماده کرده و از آن در کنار خانواده استفاده کنید.
مرحله اول
در ابتدا برای تهیه کیک تمام مواد اولیه را بیرون از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسد؛ سپس آرد و بیکینگ پودر را با یکدیگر ترکیب و سه بار الک کنید.
مرحله دوم تهیه کیک اسفنجی یک تخم مرغی
در یک کاسه مناسب تخم مرغ، وانیل و شکر را با یکدیگر ترکیب کرده و به کمک همزن به مدت 5 دقیقه آن را هم بزنید تا رنگ آن کرمی و کشدار شود؛ توجه داشته باشید که این مرحله در پف کیک شما اهمیت بسیاری دارد.
مرحله سوم
در این مرحله شیر و روغن را به مایع تخم مرغ اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا با هم ترکیب شوند؛ در نهایت آرد الک شده را طی سه مرحله به مواد اضافه کنید و با همزن دستی مواد را ترکیب کنید؛ لازم به ذکر است که در این مرحله نباید از همزن برقی استفاده کنید؛ چرا که پف کیک از بین میرود.
مرحله چهارم طرز تهیه کیک اسفنجی
اگر دوست دارید کیک یک تخم مرغی شما ساده نباشد، میتوانید در این مرحله به آن کشمش و گردو اضافه کرده؛ اگر قصد دارید از کشمش استفاده کنید، برای آنکه هنگام پخت کشمشها نسوزند، ابتدا آنها را با مقداری آرد ترکیب کرده و بعد به مایع کیک اضافه کنید.
مرحله پایانی طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر
در این مرحله اگر قصد دارید کیک را درون قابلمه و روی شعله گاز آماده کنید، بهتر است که از یک ربع قبل یک قابلمه بزرگ را روی شعله پخشکن گاز قرار داده و درب آن را بگذارید تا درون قابلمه مانند فر گرم شود، سپس مواد را درون قالب ریخته و قالب را به مدت 45 دقیقه درون قابلمه قرار دهید تا پخته شود.
نکات مهم در پخت کیک
- استفاده از دمکنی برای درب قابلمه را فراموش نکنید؛ چرا که قطرات آب هنگام پخت مجدد درون کیک ریخته و آن را خراب خواهد کرد.
- در 20 دقیقه اول به هیچ عنوان درب قابلمه را باز نکنید چرا که پف کیک از بین خواهد رفت.
- بعد از پخت کیک، اجازه دهید تا کاملا از دما بیفتد و بعد آن را از قالب خارج کنید.
- استفاده از شعله پخش کن برای زیر قابلمه را فراموش نکنید.
ناشناس
25 آذر 1402 در 2:23 ب.ظ
سلام: عزیزان وقت بخیر خسته نباشید خدا وکیلی مطالبتون عالی و پر و پیمان هست خواهشن
ناشناس
25 آذر 1402 در 4:06 ب.ظ
بهترین
ناشناس
24 دی 1402 در 5:58 ب.ظ
عالی ممنون از دستور پخت همچین کیک
ناشناس
7 فروردین 1403 در 5:28 ب.ظ
سلام خیلی خوب بوداگه میشه پخت کیک با قابلمه وفرهردوباشه ممنون