استانبولی با مرغ ریش ریش یکی از پلوهای بسیار خوشمزه ایرانی است که میتوانید آن را به راحتی در خانه تهیه کنید. بعضیها دوست دارند در استانبولی از لوبیا سبز استفاده کنند که این کامل به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد. شما میتوانید در تهیه این پلو از انواع سبزیجات استفاده و یک پلوی خوشمزه در کنار ماست یا سالاد و ترشی سرو کنید. با دلتامگ همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش
- برنج ۲ پیمانه
- سینه مرغ ۱ عدد
- پیاز ۲ عدد
- سیبزمینی ۲ عدد
- رب ۱ قاشق غذاخوری
- گوجهفرنگی ۴ عدد
- زعفران به دلخواه
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش
مرحله اول
ابتد برنج را بشویید و با کمی نمک خیس کنید. یکی از پیازها را پوست کنده و ۴ قسمت کنید و داخل قابلمه قرار دهید و روی مرغ آب جوش بریزید و بگذارید تا مرغ همراه ادویهها بپزد. بعد از پخت سینه مرغ را از آب خارج و ریش ریش کنید.
مرحله دوم
در ادامه سیبزمینیها را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و داخل تابه کمی تفت دهید تا سبک شود. بعد از تابه خارج و پیاز دیگر را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید. داخل تابه به همراه زردچوبه فراوان تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
مرحله سوم
حالا باید سیبزمینی و مرغ را به تابه اضافه کنید و کمی فلفل سیاه و نمک بزنید. به دلخواه در این مرحله کمی زعفران اضافه کنید. رب را افزوده و با مواد تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود. سپس گوجهفرنگیها را پوره و به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا آب اضافه آن کشیده شود.
مرحله چهارم
در این مرحله میتوانید برنج را به همراه آب به مواد اضافه کنید یا برنج را به صورت آبکش تهیه نمایید. بدین صورت که برنج را روی حرارت قرار دهید تا بهجوش بیاید. وقتی نرم شد آبکش کنید و لایهلایه مواد میانی را بین برنج بریزید و هم بزنید و استانبولی را ۳۰ دقیقه دم بگذارید. در انتها کمی روغن روی برنج بریزید و نوش جان کنید.
نکات کلیدی در تهیه استانبولی با مرغ ریش ریش
- میتوانید به دلخواه به مواد لوبیا سبز و نخود فرنگی اضافه کنید.
- فقط از رب یا گوجه هم میتوانید استفاده کنید.
- به دلخواه میتوانید کمی ادویه کاری و ادویه پلویی هم بیفزایید.