سیبزمینی یکی از مواد غذایی پرمصرف در سراسر دنیا است که به اشکال مختلف مورد مصرف قرار میگیرد. این ماده غذایی راههای پخت فراوان و گوناگونی دارد و بسیاری از افراد گمان میکنند که سیبزمینی را نباید بهصورت خام مصرف کرد اما هیچ دلیل علمی برای آن وجود ندارد درحالیکه سیبزمینی خام مزایای بسیاری برای بدن دارد که یکی از آنها بهبود عملکرد دستگاه گوارش است. خواص سیب زمینی خام را در این مطلب از دلتامگ بخوانید.
خواص سیب زمینی خام
سیبزمینی بهصورت آبپز، سرخ شده، بخارپز و کبابی مورداستفاده قرار میگیرد. منظور از سیبزمینی خام سیبزمینی است که بهدرستی و کامل پخته نشده باشد. همانطور که میدانید جوشاندن سبزیها یکی از روشهای معمول جهت نگهداری و یا به نحوی تمیزکردن آنها است. سبزیها از هر رده و گروهی که باشند بهصورت خام در سراسر دنیا مورداستفاده قرار میگیرند اما مصرف سیبزمینی بهصورت خام امری رایج نیست. یکی از دلایلی که برای این امر وجود دارد، نوع غدهای بودن سیبزمینی است که بهصورت خام شاید طعم خوشایندی نداشته باشد اما هیچگونه ضرری نخواهد داشت. ترکیبات غذایی در سیبزمینی قبل و بعد از پختهشدن هیچگونه تغییری نخواهد کرد، بنابراین سیبزمینی خام همان مقدار خواص دارد که سیبزمینی پخته شده.
سیب زمینی خام چه فوایدی دارد؟
میتوان از منابع غذایی که در سیبزمینی وجود دارد به موارد زیر اشاره کرد:
منبع غنی ویتامینC، پتاسیم، فیبر، کربوهیدرات و … است. سیبزمینی میتواند قدرت سیستم ایمنی بدن را بهشدت افزایش دهد. فشارخون را پایین آورد، سرعت گوارش را افزایش داده و انرژی طبیعی در بدن را بیشتر کند.
همانطور که میدانید سیبزمینی یک منبع بزرگ نشاسته است. ما در بدن خود میزان بالایی نشاسته خام را هضم میکنیم ولی از مصرف سیبزمینی خام واهمه داریم. درحالیکه سیبزمینی علاوه بر خواصی که در غده اصلی دارد، پوست بسیار پرخاصیتی نیز دارد.
از خوردن سیبزمینی خام نترسید
همانطور که گفته شد بدن انسان قادر به هضم نشاسته خام است به این معنا که بدن مواد مغذی را از غذا دریافت میکند و پسمانده را به طور کامل هضم نمیکند یا به اصطلاحی تمامی مواد غذایی بهصورت کامل متابولیزه نخواهند شد. این امر ممکن است منجر به سوءهاضمه، گاز معده و یا مشکلات تخمیری در روده شود. این تنها مشکلی است که ممکن است از خوردن سیبزمینی خام شما را دچار کند.
در حقیقت شما با پختوپز این متابولیسم را خنثی میکنید و یا به طور کامل سختی آن را میگیرید ولی عناصر مغذی چه بهصورت خام چه بهصورت پخته توسط خود بدن از غذا دریافت میشود.
توجه: البته ترکیبات آلکالوئیدهای فعال در برخی از سبزیهای خام وجود دارد که ممکن است برای کودکان مضر باشد و مصرف آن برای کودکان توصیه نمیشود ولی افراد بزرگسال درصورتیکه مشکلاتی در هضم آن نداشته باشند میتوانند سیبزمینی را بهصورت خام نیز مصرف کنند.
ناشناس
26 آبان 1402 در 12:39 ب.ظ
خب سیب زمینی خام که سریع سیاه میشه، سیب زمینی فقط پخته وسرخ شده وتنوری👍