این دمنوش قاتل بی‌خوابی و ضد استرس است

3
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
بابونه یک گیاه شناخته‌شده است که آن را برای تسکین دادن به اعصاب و بدن مصرف می‌کنند. با این حال مزایای این گیاه فراتر از این‌ها است.

گیاهان خواص بی‌شماری دارند. در این مطلب با گیاهی آشنا می‌شوید که به داشتن خواص آرامش‌بخش معروف است و انتخاب متداول افراد برای رفع مشکل خواب و کاهش اضطراب است. خواص دمنوش بابونه برای سلامتی را در دلتامگ بخوانید.

خواص دمنوش بابونه برای سلامتی

این گیاه به عنوان یک داروی طبیعی، قادر به درمان مشکلاتی بیشتر از بی‌خوابی و اعصاب است و می‌تواند علائم سندرم پیش از قاعدگی، اسهال، تهوع و نفخ را از بین ببرد. در این مطلب ۹ مزیت مصرف آن را می‌خوانید.

خواص دمنوش بابونه برای سلامتی

منبع غنی آنتی‌اکسیدان

گل‌های بابونه حاوی سطوح بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها از جمله زردینه، فنول و تپرپنوئید هستند. رادیکال‌های آزاد محیط و فرایندهای متابولیک طبیعی وقتی با آنتی‌اکسیدان‌ها متعادل نشوند، می‌توانند به دی‌ان‌ای آسیب برسانند. آنتی‌اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کنند و جلوی این آسیب را می‌گیرند. این آسیب به استرس اکسیداتیو معروف است و پیش‌درآمد بسیاری از بیماری‌های مزمن است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بابونه به جوان ماندن سلول‌های شما کمک می‌کنند و از قلب، مغز و اندام‌های حیاتی دیگر شما در برابر بیماری‌های مزمن محافظت می‌کنند.

مبارزه با اسهال

از بابونه به شکل سنتی برای درمان طبیعی اسهال استفاده می‌کردند و تحقیقات امروزی اثربخشی آن را تایید کرده است. در یک مطالعه‌ آزمایشگاهی، عصاره‌ بابونه اسهال موش‌ها را به واسطه‌ فعالیت‌های آنزیم آنتی‌اکسیدانی خود متوقف کرد. در ضمن، یک آزمایش بالینی روی کودکان دچار اسهال نشان داد عصاره بابونه، نشانه‌ها را بهبود می‌بخشد.

مبارزه با اضطراب و افسردگی

بابونه یک اثر آرامش‌بخشی خفیف دارد که می‌تواند به بهبود اضطراب و آرامش اعصاب در مواجهه با استرس کمک کند. در مطالعه‌ای که روی ۵۷ شرکت‌کننده‌ مبتلا به افسردگی و اضطراب انجام شد، مصرف روزانه‌ ۲۲۰ میلی‌گرم بابونه به شکل کپسول، نشانه‌های افسردگی و اضطراب را به طور چشمگیری در تمام شرکت‌کنندگان کاهش داد.

مبارزه با اضطراب و افسردگی

بهبود کیفیت خواب

در مطالعه‌ ۲۸ روزه‌ای که روی بیماران دچار بی‌خوابی انجام شد، مصرف روزانه‌ ۲۷۰ میلی‌گرم بابونه دو بار در روز کیفیت خواب و عملکرد روزانه‌ افراد را بهبود بخشید. حتی اگر از بی‌خوابی رنج نمی‌برید، مصرف بابونه به طور بالقوه سبب می‌شود از خواب شب انرژی بیشتری بگیرید.

کاهش التهاب

بابونه با دارا بودن خاصیت‌های ضداسپاسمی و ضدالتهابی مشکلات دل و روده را بهبود می‌بخشد. در طب سنتی، از گل‌های بابونه مرهم یا پماد تهیه می‌کردند تا بیماری‌های پوستی نظیر جوش و اگزما را به کمک آن درمان کنند. التهاب مزمن در بدن با گستره‌ وسیعی از بیماری‌ها مرتبط است از سرطان گرفته تا بیماری قلبی. گیاهان دارویی نظیر بابونه که التهاب را کاهش می‌دهند این قدرت را دارند که به طور بالقوه خطر ابتلا به این بیماری‌ها را کاهش دهند.

مطلب پیشنهادی:  آبشار بیشه، تکه‌ای جدا شده از بهشت برین

تسکین دردهای قاعدگی

نوشیدن بابونه در دوران قاعدگی مفید است. بابونه در کاهش درد موثرتر از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی نظیر ایبوپروفن عمل می‌کند.

کاهش گاز معده و نفخ

یک مزیت شناخته‌شده‌ بابونه، رفع گاز معده، نفخ شکم و سوءهاضمه در مواقع اضطراری است. یک یا دو فنجان چای بابونه به کاهش بیشتر دردهای معده و روده کمک می‌کند. به همین دلیل بابونه معمولا در ترکیبات گیاهان دارویی برای درمان سندروم روده‌ تحریک‌پذیر گنجانده می‌شود. فرقی نمی‌کند هر از گاهی دل‌درد داشته باشید یا دچار یک بیماری مرتبط با دل و روده باشید؛ به هر حال بابونه در کاهش علائم درد موثر است.

خواص دمنوش بابونه برای سلامتی

کمک به پیشگیری از سرطان

آنتی‌اکسیدان موجود در بابونه به نام آپیژنین از گیاه در برابر اشعه‌ی ماوراء بنفش محافظت می‌کند. آنطور که کاشف به عمل آمده، این ترکیب می‌تواند از انسان‌ها هم در برابر سرطان پوست محافظت کند. در واقع، ثابت شده است که بابونه در انواع مختلفی از سرطان‌ها از جمله پروستات، استخوان، ریه، پستان و روده‌ بزرگ، اثرات ضدسرطانی گسترده‌ای دارد.

حفاظت از سلامت سوخت و ساز

تحقیقات نشان داده است که بابونه می‌تواند قند خون بالا را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهد. در یک مطالعه، سه فنجان چای بابونه به صورت روزانه، سطوح قند خون را ظرف ۸ هفته بهبود بخشید. نوشیدن چای بابونه با غذا به طور بالقوه می‌تواند به افراد سالم کمک کند تا از بالا رفتن سطوح قند خون‌شان و در نتیجه ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، جلوگیری کنند.

تعداد کلمات مطلب: 660

اپلیکیشن مجله دلتا

3 دیدگاه

  1. ناشناس

    9 آذر 1402 در 3:24 ب.ظ

    خیلی عالی

    پاسخ

  2. ناشناس

    24 دی 1402 در 3:20 ب.ظ

    بسیار خوب

    پاسخ

  3. ناشناس

    11 اسفند 1402 در 2:57 ق.ظ

    با سپاس، مطالب ب درستی‌ گردآوری شده

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در سلامتی

همچنین بخوانید

دانشمندان سن دقیق پیر شدن را اعلام کردند!

پیر شدن فرآیندی طبیعی است که هر فردی در طول زندگی با آن مواجه می‌شود. با وجود این که نمی‌ت…