پرداخت اقساط بانکی فرد فوت شده یکی از موضوعاتی است که سوالات بسیار زیادی پیرامون آن از ما میپرسند. دریافت تسهیلات از نظام بانکی، همواره جزو یکی از سختترین کارها برای مردم محسوب میشود؛ چرا که اگر فردی بخواهد از بانکها وام بگیرد، علاوه بر دارا بودن شرایط خاص، باید ضمانتهای محکمی هم برای بانک داشته باشد. یکی از ضمانتها، سند ملک، ضامن کارمند رسمی، چک و … است؛ اما سوالی که همه به دنبال آن هستند این است که اگر فردی موفق به دریافت تسهیلات از نظام بانکی شود ولی فوت کند، تکلیف اقساط تسهیلات دریافتی چه میشود؟ همراه دلتامگ باشید.
پرداخت اقساط بانکی فرد فوت شده
رویه شعب بانکی حکایت از آن دارد که اگر بازماندگان فرد تسهیلات گیرنده، برای تسویه وام به شعبه مراجعه نکنند، بانک وام را از ضامن وصول میکند. اگر در پرونده تسهیلات، وثیقه ملکی هم باشد ابتدا وثیقه را به نقد تبدیل و بعد مبلغ وام را وصول میکند.
درخصوص تعیین تکلیف باز پرداخت اقساط تسهیلاتی که دریافتکنندگان آنها فوت کردهاند باید گفت: مطابق ماده ۸۶۸ قانون مدنی: «مالکیت ورثه نسبت به ترکه(اموال به جا مانده از فرد فوت شده) متوفی مستقر نمیشود، مگر پس از ادای دیونی که به ترکه میت تعلق گرفته است.»
نحوه پرداخت اقساط بانکی فرد فوت شده
نکات تکمیلی
در نهایت پیرامون پرداخت اقساط بانکی فرد فوت شده باید بگوییم که:
- بدهی وام بعد از مرگ بخشیده نخواهد شد.
- اگر بازماندگان فرد وام گیرنده، برای تسویه وام به شعبه مراجعه نکنند، بانک وام را از ضامن دریافت میکند..
- اگر در پرونده وام، وثیقه ملکی هم باشد ابتدا وثیقه را به نقد تبدیل و سپس مبلغ وام را وصول میکند.
- تکلیف باز پرداخت اقساط تسهیلاتی که دریافتکنندگان آنها فوت کرده مطابق ماده ۸۶۸ قانون مدنی: «مالکیت ورثه نسبت به ترکه (اموال به جا مانده از فرد فوت شده) متوفی مستقر نمیشود مگر بعد از ادای دیونی که به ترکه میت تعلق گرفته است.»
- اگر خانواده متوفی قادر به پرداخت وام و اقساط فرد نباشند، بانک از وثیقه وام گیرنده برای طلب خود استفاده میکند.
- برای وامهایی که با ضامن دولتی پرداخت شده، بانک برای وصول بدهی خود سراغ فیش حقوقی ضامن میرود.
ناشناس
15 اسفند 1402 در 11:13 ق.ظ
من همیشه دنبال جواب این سوال میگشتم،ک بعداز مرگم تکلیف وام ک گرفتم چی میشه،مرسی عالی بود