شامی لبنانی یکی از شامیهای بسیار خوشمزه است و همانطور که از اسم این غذا مشخص است مربوط به کشور لبنان میشود و طعم و مزه بسیار خوبی دارد. این شامی از مخلوط گوشت چرخکرده و سویا تهیه میشود و شما میتوانید به همراه نان تازه یا برنج و کته زعفرانی آن را سرو کنید. با دلتامگ همراه باشید تا طرز تهیه شامی لبنانی را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه شامی لبنانی
- گوشت چرخکرده ۱۰۰ گرم
- سویا چرخ شده ۲ قاشق غذاخوری
- آرد سفید یا نخودچی ۳ قاشق غذاخوری
- سبزی (شامل: تره، گشنیز، جعفری) ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- تخممرغ ۱ عدد
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه شامی لبنانی
مرحله اول
ابتدا سویا را کمی در آبجوش خیس کنید تا آب را به خود جذب کند. سپس آبکش کنید و با دست فشار دهید تا آب اضافی سویا گرفته شود. بعد داخل میکسر یا غذاساز بریزید و آن را پوره کنید. میتوانید به مقدار زیاد سویا را چرخ کنید و در فریزر قرار دهید.
مرحله دوم
در ادامه پیاز را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید. آب پیاز را با دست بگیرید تا مانع وا رفتن شامی نشود. سپس داخل یک کاسه گوشت و سویا و سبزی خردشده و تخممرغ و ادویهها را اضافه کنید و مواد را خوب ورز دهید تا به خوبی منسجم شود. روی کاسه را بپوشانید و نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.
مرحله سوم
بعد از نیم ساعت داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و صبر کنید تا داغ شود. از مواد شامی بردارید و آن را به صورت دلخواه گرد یا بیضی شکل دهید و داخل روغن داغ سرخ کنید. در انتها روی دستمال روغنگیر قرار دهید و به همراه دورچین دلخواه سرو نمایید. این شامی را در کنار سس مایونز بدون تخممرغ در ۵ دقیقه نوش جان نمایید.
نکات کلیدی در تهیه شامی لبنانی
- بهتر است حرارت موقع سرخ کردن کم باشد تا شامیها به خوبی مغزپخت شود.
- میتوانید از سبزی خشک نیز استفاده نمایید.
- اگر آب پیاز و سویا را خوب بگیرید و گوشت شما یخزده نباشد، اصلا شامی وا نمیرود.
- افزودن آرد باعث میشود شامیها منسجمتر باشند.
- میتوانید از انواع سسها برای سرو این شامی استفاده کنید.