۹ ویژگی همسر خوب از نظر روانشناسان

6
8
زمان مطالعه: 4 دقیقه
برای انتخاب یک فرد به عنوان شریک زندگی، معیارهایی در ذهن داریم. اما از نظر روانشناسان، یک همسر خوب باید یک سری ویژگی‌های رفتاری را داشته باشد که در این مطلب به آن‌ها می‌پردازیم.
ویژگی‌های همسر خوب از نظر روانشناسان

اوایل رابطه عاشقانه، همه چیز خوب و ایده‌ال به نظر می‌رسد. اما بعد از گذشت مدتی، متوجه می‌شویم که فرد مقابل ما ویژگی‌های یک همسر خوب را ندارد. البته که ایده‌آل‌گرایی چندان توصیه نمی‌شود و یافتن فردی درست مطابق با تصویر ذهنی ما کمی رویایی و فانتزی است.

در این مطلب از دلتامگ، با ویژگی‌های همسر و شریک زندگی خوب آشنا می‌شوید. با دقت به این ویژگی‌ها می‌توانید تصمیم‌گیری بهتری داشته باشید.

یک همسر خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

با توجه کردن به رفتارهای فرد مقابل قبل از رفتن زیر یک سقف، تا حدودی می‌توانید حدس بزنید که آیا این فرد برای شما مناسب است یا خیر. در اینجا چند ویژگی برای همسر و شریک زندگی خوب معرفی می‌کنیم که روانشناسان پیشنهاد داده‌ند.

۱ـ به بلوغ فکری رسیده است

حتما شنیده‌اید که می‌گویند بالغ بودن به سن و سال نیست. خیلی از افراد حتی بعد از گذشت ۴ دهه از زندگی، هنوز به مرحله بلوغ نرسیده‌اند. اما این بلوغ به چه معناست؟

یک همسر خوب باید جهان‌بینی درستی داشته باشد و نسبت به خانواده، اجتماع و روابط خود احساس مسئولیت کند. رویاپردازی‌های غیرمنطقی و باری به هر جهت بودن، نشانه عدم بلوغ است و می‌تواند در آینده منجر به رفتارهای نامناسب شود.

همسر خوب به بلوغ فکری رسیده است

۲ـ برای حریم شخصی و استقلال شما ارزش قائل است

زن و مرد هر دو در عین شریک شدن زندگی با هم، باید فضایی شخصی از آن خود داشته باشند تا در مواقع نیاز به آن پناه ببرند. افراد حسود یا به شدت وابسته، تمام فضای شخصی شما را اشغال می‌کنند و استقلال شما را می‌گیرند.

این یک نشانه است. چنین افرادی رفتار کنترلگر دارند و نمی‌توانند همسر خوب و شریک همیشگی شما باشند.

۳ـ به شما ابراز علاقه می‌کند

ابراز علاقه، زندگی مشترک را از سردی و زوال نجات می‌دهد. شریک زندگی شما باید عشق خود را به شما نشان دهد. اما زبان عشق تمام افراد با هم یکی نیست. مهم است که در مورد این موضوع با هم صحبت داشته باشید.

برای مثال ممکن است شما به ابراز علاقه زبانی نیاز داشته باشید. در حالی که از نظر همسر شما، حمایت، خریدن هدیه یا کمک کردن در انجام امور، نوعی ابراز عشق و علاقه است. می‌توانید به او بگویید که به شنیدن حرف‌های عاشقانه نیاز دارید. داشتن مشاوره ازدواج در این زمینه بسیار مفید است و راهکارهای خوبی به شما ارائه می‌دهد.

۴ـ انتقادپذیر است

فردی که نسبت به شنیدن هر حرف انتقادآمیز سریع جبهه می‌گیرد و اشتباهات خودش را نمی‌پذیرد، نمی‌تواند یک همسر خوب باشد. افراد خودشیفته بیشتر این مشکل را دارند و خود را همیشه عاری از عیب و نقص می‌دانند.

این افراد ممکن است در خلوت خودشان متوجه شوند که اشتباه کرده‌اند، با این حال قادر به اعتراف نیستند و با شنیدن نقد شما برآشفته می‌شوند.

مطلب پیشنهادی:  طرز تهیه خوشمزه‌ترین چیپس خانگی

همسر خوب انتقادپذیر است

۵ـ از اهداف و رویاهای شما حمایت می‌کند

کوچک شمردن اهداف همدیگر به عتوان شریک زندگی، باعث سرد شدن رابطه می‌شود. یک همسر خوب همیشه شنونده خوبی است و به شنیدن صحبت‌های شما درباره آينده علاقه نشان می‌دهد. به جای تمسخر و جدی نگرفتن، راهکارهایی به شما ارائه می‌دهد که سریع‌تر به هدف برسید.

۶ـ برای امور زندگی مشترک با شما مشورت می‌کند

شریک زندگی شما باید امور زندگی مشترک را جدی بگیرد. خیلی از افراد هنوز در دنیای تجرد خود زندگی می‌کنند و بدون فکر و مشورت برای آینده برنامه‌ریزی می‌کنند. در حالی که شما وقتی وارد رابطه‌ زناشویی می‌شوید، باید تمام برنامه‌ها را به صورت مشترک پیاده‌سازی کنید. باید برای هر کاری با یکدیگر مشورت داشته باشید.

۷ـ با شما صادق است

صداقت پایه و اساس زندگی مشترک است و بیشترین اهمیت را در روابط زناشویی دارد. بعضی از افراد در مورد کوچکترین مسائل زندگی هم عادت به دروغگویی دارند. مشاهده هر گونه دروغگویی یک نشانه است که فرد مقابل شما نمی‌تواند شریک خوبی برای زندگی با شما باشد.

۸ـ شنونده خوبی است

همسر خوب، شنوا و پذیرا است. علاقه‌مند است که در زمان‌هایی از روز به صحبت‌های شما گوش کند و در موارد نیاز با شما احساس هم‌دلی داشته باشد. او درک درستی از شرایط زندگی مشترک دارد و می‌داند هنگام شنیدن صحبت‌های شما چه عکس‌العملی داشته باشد.

همسر خوب شنونده خوبی است

۹ـ احساسات خود را بیان می‌کند

صحبت کردن در مورد احساسات و خواسته‌ها، ویژگی خوبی است که در هر کسی دیده نمی‌شود. شریک زندگی و همسر خوب باید در هر شرایطی نیازهایش را مطرح کند. چرا که مطرح نکردن نیازها و احساسات ممکن است در آینده منجر به بروز دعوا و تشنج میان زوجین شود.

سخن پایانی

انتخاب همسر یکی از بزرگترین تصمیم‌هایی است که در طول زندگی می‌گیریم. پس تصمیمات احساساتی و بدون فکر در اینجا به هیچ عنوان جایز نیست. البته که منکر اهمیت داشتن علاقه و عشق در دوام زندگی مشترک نیستیم. این مهم است که چطور این علاقه به مرور زمان پایدار بماند.

با در نظر گرفتن نکاتی که در این مطلب ارائه شد و داشتن مشاوره پیش از ازدواج، می‌توانید با پشتوانه محکم و اطمینان بیشتری برای شروع زندگی مشترک تصمیم بگیرید.

تعداد کلمات مطلب: 810

اپلیکیشن مجله دلتا

6 دیدگاه

  1. Az...

    20 مهر 1402 در 1:36 ب.ظ

    عالیه! ممنون از مطالب مفیدتون! 🥰🥰

    پاسخ

  2. R

    24 مهر 1402 در 8:14 ب.ظ

    واسه همین ازدواجا تو ایران تهش طلاقه چون بیشتر این موارد رو کسی نداره و دلیلش هم می‌تونه تربیت اشتباه خانواده و آموزش و پرورش و جامعه باشه

    پاسخ

    • ناشناس

      14 آبان 1402 در 2:20 ب.ظ

      🙏🙏🙏🙏🙏

      پاسخ

  3. ن،ا

    6 آبان 1402 در 9:00 ق.ظ

    درواقع نبایدفوری باشنیدن ومطالعه هرمطلبی رگ غیرتمون بزنه بیرون،اول نگاه کنیدخودتون آیاهمسرمناسبی هستیدویاخواهیدشد،ازاینهاگذشته مهم اینه که شخصی که مثل خودشماضعیفه رودوست داشته باشین وکمک کنین ضعفهاتون به قدرت تبدیل شه،وگرنه دوست داشتن قدرت ودارایی وزیبایی نه توانایی میخواد ونه هوش ونه ازهمه مهمترازخودگذشتگی.

    پاسخ

    • ناشناس

      14 آبان 1402 در 2:20 ب.ظ

      🙏🙏🙏🙏🙏🙏

      پاسخ

  4. سامی

    14 فروردین 1403 در 11:07 ب.ظ

    با معرفته

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

چرا حسادت می‌کنیم؟

حسادت یک احساس طبیعی است که همه ما در لحظاتی از زندگی آن را تجربه می‌کنیم. اما مهم این است…