ما ایرانیها به خاطر حفظ ویتامینهای برنج معمولا ترجیح میدهیم تا بیشتر وقتها برنج را به شکل کته درست کنیم. حتی گاهی وقتی مهمان داریم. چون برنج کته نسبت به برنج آبکش طعم و عطر بهتری دارد. برای آنکه کته در حجم بالا شبیه برنج آبکش در بیاید و شما را جلوی مهمانتان سرافراز کند، بد نیست این مطلب از دلتامگ را دنبال کنید تا به فوت و فن برنج کته مجلسی پی ببرید.
نکات خیس کردن برنج
- اول از همه برنج را ۲ الی ۳ بار خوب بشویید تا لعاب آن گرفته شود و موقع پخت به هم نچسبد. همچنین برنج شما بعد از پخت کاملا سفید و خوشرنگ باشد.
- اگر از برنج هندی استفاده میکنید، چون مقاومت آن زیاد است ۲۰ دقیقه و برنج ایرانی چون زود وا میرود حداکثر ۱۰ دقیقه، با آب ولرم آن را خیس کنید.
- نیاز به افزودن نمک نیست، چون زمان خیلی کوتاهی آن را خیس میکنیم.
- قابلمهای را انتخاب کنید که وقتی برنج را داخل آن میریزید دو سوم آن خالی باشد، وگرنه برنج برای پخت جا ندارد و شفته میشود.
فوت و فن برنج کته مجلسی
یکی از مهمترین نکات، مقدار آبی هست که باید به برنج اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید:
- بعد از اینکه برنج را شستید، برنج را ته قابلمه صاف کنید تا همه جای قابلمه یک سطح داشته باشد.
- انگشت خود را روی سطح برنج قرار دهید (سطح برنج نه کف قابلمه!) باید آب به اندازه یک بند انگشت برای برنج ایرانی و یک و نیم بند انگشت برای برنج هندی چون بیشتر جوش میخورد، روی سطح برنج را بگیرد.
- نمک باعث میشود برنج بیشتر جوش بخورد و وا نرود، پس حتما باید قبل از قرار دادن روی حرارت آن را به برنج اضافه کنید.
مقدار نمک و روغن
- برای هر ۲ پیمانه برنج یک قاشق مرباخوری سرخالی نمک نیاز است.
- روغن مایع یا جامد آبشده، برای هر پیمانه برنج نصف قاشق غذاخوری کافی است.
- بعد از اضافه کردن نمک و روغن، برنج را روی حرارت متناسب با اندازه قابلمه قرار دهید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید.
- وقتی آب شروع به جوشیدن کرد حرارت را روی متوسط به پایین قرار دهید. در قابلمه را بگذارید تا آب برنج تمام شود.
- نشانه تمام شدن آب برنج این است که حفرههایی در برنج ایجاد میشود و کمی آب در حد نصف استکان، ته برنج میماند. در این مرحله باید برنج را برای دم گذاشتن آماده کنید.
فوت و فن دم کردن برنج کته مجلسی
- با کفگیر آرام برنج را از اطراف جمع کنید و در وسط قابلمه حالت تپهای جمع کنید. با ته کفگیر چند حفره وسط برنج ایجاد کنید تا بهتر دم بکشد.
- روی در قابلمه دمکنی قرار دهید و حرارت را خیلی کم کنید و صبر کنید تا ۲۰ دقیقه برنج خوب دم بکشد. برنج کته مجلسی خود را کنار شامی ماسولهای درجه یک نوش جان کنید.
اگر برنجی دارید که زود شفته میشود به نکات زیر توجه کنید:
- نباید بیشتر از یک بند انگشت آب به آن اضافه کنید.
- موقع جوشیدن آن را هم نزنید.
- اصلا آن را خیس نکنید و بعد از شستن آن را بجوشانید.
- برای دم کردن، مقدار آب ته قابلمه باید خیلی کم باشد تا وا نرود.