دیزی یکی از غذاهای سنتی بسیار خوشمزهای است که طرفداران بسیار زیادی دارد. یکی از دیزیها سنتی دیزی سلطانی است که طعم بینظیری دارد. البته درست کردن یک دیزی سنتی کار آسانی نیست و باید نکات داشتن یک دیزی ایدهآل را بدانید. در این بخش از دلتامگ برای شما عزیزان طرز تهیه دیزی سلطانی را آموزش میدهیم.
مواد لازم
- نخود و لوبیای سفید با هم ۱ لیوان
- گوشت گوسفند با استخوان و چربی ۵۰۰ گرم
- گوجهفرنگی ۳ عدد
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۳ حبه
- سیبزمینی ۵ عدد
- رب گوجهفرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- فلفل سبز ۳ عدد
- نمک، فلفل، آبلیمو مقدار لازم
طرز تهیه دیزی سلطانی
مرحله اول
نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیس کنید، گوشت را همراه چربی و استخوان به همراه نخود و لوبیا و ۱ عدد از پیازها، ۳ حبه سیر و گوجهفرنگیهایی که پوست گرفتهاید در ظرف مناسبی بریزید و شش برابر حجم آنها آب از قبل جوشیده سرد اضافه کنید.
مرحله دوم
اگر از ظرف مخصوص دیزی استفاده میکنید حتما از شعلهپخشکن استفاده نمایید. بعد از حدود یک ساعت و نیم فلفل سبزها را به دیزی اضافه کنید، در تمام مراحل پخت دقت کنید که شعله زیر ظرف ملایم باشد تا غذا آرام آرام جا بیفتد.
مرحله سوم
یک ساعت بعد از اضافه کردن فلفل، سیبزمینیها را داخل غذا بریزید، پیازی که اول به غذا اضافه کردید از ظرف خارج کنید و دور بیندازید. سپس چربی گوشت را نیز از ظرف خارج کرده و به همراه یک عدد پیاز باقیمانده خوب بکوبید و داخل غذا بریزید.
مرحله چهارم
وقتی گوشت و نخود و لوبیا نرم و پخته شدند، میتوانید نمک و فلفل سیاه را به غذا اضافه کنید، در صورتی که غذای شما رنگ دلخواه را نداشت میتوانید از یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی سرخشده در کمی روغن داخل غذا استفاده کنید.
نکتههای طرز تهیه دیزی سلطانی
- بهتر است در شروع کار به اندازه کافی در ظرف آب بریزید تا مزه دیزی در اثر اضافه کردن آب در طول پخت تحت تاثیر قرار نگیرد
- میتوانید به جای چربی گوشت از مقداری دنبه استفاده کنید.
- هنگامی که گوشت را میپزید از ابتدا به آن نمک و ادویه نزنید چون باعث میشود گوشت شما دیر بپزد.
- فراموش نکنید که آبلیمو را هنگام سرو غذا، داخل ظرف بریزید؛ در غیر این صورت طعم غذا در اثر جوشیدن آبلیمو تلخ میشود.
- مطلب غذاهایی که نباید در مایکروفر داغ کنیم را هم در مجله بخوانید.