طرز تهیه شاه پلو اصل آذربایجان

0
6
زمان مطالعه: 4 دقیقه
اگر دوست دارید یکی از غذاهای معروف آذربایجان را امتحان کنید، آموزش طرز تهیه شاه پلو را از دست ندهید.
طرز تهیه شاه پلو

یکی از زیبایی‌های ایران این است که هر شهر غذای مخصوص به خود را دارد و با تست کردن هریک از آن‌ها جزو طرفداران آن می‌شوید؛ امروز در این مطلب از دلتامگ قصد داریم یکی از غذاهای معروف آذربایجان را به شما آموزش دهیم که از عطر و طعم فوق‌العاده‌ای برخوردار است؛ شاه پلو آذربایجان جزو یکی از انواع پلو مخلوط به شمار می‌آید که ظاهر بسیار عجیبی دارد و برای مجالس و مهمانی‌های خاص از آن استفاده می‌کنند؛ برای آشنایی با طرز تهیه شاه پلو و نکات مهم آن، همراه ما باشید.

مواد لازم برای طرز تهیه شاه پلو

  • برنج                                         ۵ پیمانه
  • گوشت گوسفندی                       ۷۰۰ گرم
  • بادام                                        ۱۲۰ گرم
  • کشمش                                   ۱۲۰ گرم
  • قیسی                                      ۱۲۰گرم
  • آلوچه ملس                               ۱۲۰ گرم
  • کره                                          ۱۰۰ گرم
  • پیاز                                         ۴ عدد متوسط
  • نمک                                       به مقدار لازم
  • فلفل                                      به مقدار لازم
  • زردچوبه                                  به مقدار لازم
  • چوب دارچین                            دو تکه
  • زعفران دم کرده                        نصف فنجان
  • نون لواش                                به مقدار لازم

طرز تهیه شاه پلو

طرز تهیه شاه پلو آذربایجان

برای تهیه این غذا می‌توانید از دو روش استفاده کنید؛ در تهیه این پلو مخلوط می‌توانید از گوشت خام یا پخته استفاده کنید؛ اما طبخ این غذا با گوشت پخته بهتر است و زودتر جا می‌افتد.

مرحله اول

در ابتدا پیاز را نگینی کرده و به همراه زردچوبه و نمک و فلفل تفت دهید؛ سپس گوشت را به صورت مکعبی خرد کرده و به آن اضافه کنید و بعد از تغییر رنگ گوشت، مقداری آب روی مواد بریزید و اجازه دهید گوشت بپزد؛ لازم به ذکر است که در تهیه پلو شاه عباسی نیازی نیست که گوشت به طور کامل بپزد، همین که از خامی در بیاید کافی است.

مطلب پیشنهادی:  طرز تهیه توپک شکلاتی با 2 عدد موز + ویدئو

مرحله دوم طرز تهیه شاه پلو

بعد از آنکه گوشت نیم پخت شد، آن را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید؛ سپس در یک تابه ۴ عدد پیاز را خلالی خرد کرده و با روغن تفت دهید و بعد بادام‌ها را به آن اضافه کنید.

مرحله سوم

در این مرحله در تهیه پلو مخلوط، آلوچه، قیسی و کشک را به پیاز اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه تفت دادن گوشت را به ترکیب اضافه کنید؛ اگر قصد دارید از گوشت مرغ به جای گوشت قرمز استفاده کنید، بهتر است که از فیله مرغ استفاده کرده و برای هر نفر یک فیله لازم است؛ لازم به ذکر است که گوشت مرغ نیاز به پخت ندارد و تنها کافی است آن را نگینی کرده و به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.

طرز تهیه شاه پلو

مرحله چهارم

بعد از تفت دادن مواد آن را کنار بگذارید و در یک قابلمه دیگر برنج را آبکش کنید؛ سپس یک قابلمه ضخیم را انتخاب کنید تا ته‌دیگ شما نسوزد؛ نکته مهم دیگر این پلو مخلوط این است که برنج را زنده‌تر از حالت معمول آبکش کنید.

مرحله پایانی طرز تهیه شاه پلو

در قابلمه مقداری روغن و زعفران بریزید؛ سپس نان لواش را به گونه‌ای در قابلمه قرار دهید که دیواره‌های قابلمه را بپوشاند؛ در نهایت برنج را به دو قسمت تقسیم کنید و یک قسمت آن را در قابلمه بریزید؛ وسط برنج را گود کرده و مواد آماده شده را در مرکز برنج بریزید و مجدد باقی برنج را روی مواد ریخته و کمی آن را فشرده کنید؛ در آخر قابلمه را درون فر ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد در طبقه وسط حدود ۲ ساعت قرار دهید تا مواد پخته و ته‌دیگ طلایی شود؛ بعد از گذشت این زمان شاه پلو شما آمده است و می‌توانید در ظرف مناسب برگردانید؛ اگر به آموزش غذاهای متنوع محلی علاقه دارید، طرز تهیه الو مسما را مشاهده کنید.

نکات مهم و فوت و فن های تهیه انواع پلو مخلوط

  • مواد این غذا سلیقه‌ای است و هر کسی با توجه به ذائقه خود می‌تواند کشمش، قیسی و ..  را حذف کنید.
  • به جای گوشت گوسفند می‌توانید از گوشت مرغ استفاده کنید.
  • در طرز تهیه شاه پلو اصل از بلوط استفاده می‌شود اما به دلیل محدودیت می‌توان آن را حذف کرد و به جای آن از مغزهای دیگر مانند گردو استفاده کنید.

تعداد کلمات مطلب: 872

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

مربای فلفل خوشمزه و متفاوت

مربای فلفل یکی از مرباهای خاص و متفاوت است که ترکیبی جذاب از طعم‌های شیرین و تند را ارائه …