بسیاری از افراد که عاشق خورش قیمه هستند، اگر به یزد سفر کرده باشند حتما خورشت قیمه یزدی را امتحان کردهاند؛ طرز تهیه قیمه یزدی بسیار ساده است و با قیمه سیبزمینی تفاوتی ندارد؛ تنها تفاوت آن در حبوباتی است که در قیمه یزدی استفاده میشود؛ چرا که برای تهیه قیمه یزدی مجلسی، از نخود به جای لپه استفاده میشود. برای مشاهده اموزش خورش قیمه یزدی، تا پایان این مطلب با دلتامگ همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه قیمه یزدی اصیل
- پیاز 1 عدد
- گوشت گوسفندی 300 گرم
- نخود ۲۵۰ گرم
- لیمو عمانی 2 عدد
- چوب دارچین 1تکه
- زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
- نمک، زنجبیل، فلفل سیاه، به مقدار لازم
طرز تهیه قیمه یزدی
یکی از غذاهای محبوب در میان ما ایرانیها که در بسیاری از مجالس خود نیز از آن استفاده میکنیم، خورشت قیمه مجلسی است؛ به طوری که قیمه نذری جزو غذاهای محبوب به شمار میآید؛ برای تهیه این قیمه متفاوت و خوشمزه، با ما همراه باشید.
مرحله اول طرز تهیه قیمه
برای تهیه این خورش خوشمزه لازم است که از نخود استفاده کنید؛ برای این منظور باید نخودها را از شب قبل در آب خیس کرده و یکی دو بار آب ظرف را عوض کنید تا نفخ آن به طور کامل خارج شود؛ سپس برای زیبایی بهتر خورش، پوست روی نخودها را کنده و آنها را با دست به دو نیم تقسیم کنید؛ (با توجه به اینکه نخودها از قبل در آب خیس خوردهاند، به راحتی جدا میشوند).
مرحله دوم
در یک قابلمه مناسب، پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و روی حرارت بگذارید تا طلایی شود؛ سپس گوشت را به آن اضافه کنید؛ بعد از اینکه رنگ گوشت کمی تغییر کرد، ادویه قیمه یزدی که شامل زردچوبه و نمک را به آن اضافه کنید و اجازه دهید عطر ادویهها در فضا پخش شود.
مرحله سوم
در این مرحله برای پخت یک خورشت قیمه مجلسی، نخودها را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی نخودها از بین برود. نکته مهم در طرز تهیه قیمه یزدی این است که نخودها را به خوبی تفت دهید.
مرحله چهارم
بعد از تفت دادن نخودها، 4 لیوان آب را به آن اضافه کرده و اجازه دهید خورش به مدت یک ساعت و نیم با شعله کم جا بیفتد؛ بعد از گذشت این مدت، سری به خورش بزنید؛ روغنهای افتاده روی خورش نشانه این است که قیمه ما در حال آماده شدن است.
مرحله پایانی
در این مرحله از طرز تهیه قیمه، لیموعمانیها را به خورش اضافه کنید؛ مهمترین نکته برای تهیه خورشت قیمه مجلسی یا به نوعی فوت کوزهگری این غذا، استفاده از کره در این مرحله از خورش است؛ کره مزه غذا را بسیار خوشمزه میکند.
در یک ربع آخر مرحله از تهیه این خورش، ادویههای عطری مانند هل، دارچین و زعفران و پیازداغ سرخ شده را به آن اضافه کنید؛ خورش قیمه شما آماده است و میتوانید در کنار سیبزمینی و پلو نوشجان کنید.
نکات مهم در تهیه خورشت قیمه یزدی
- زعفران در انتها اضافه شود تا عطر و بوی آن حفظ شود.
- در طرز تهیه این خورش به رب نیازی نیست، اما میتوانید در صورت دلخواه به آن اضافه کنید.
- ادویههای گفته شده قابل تغییر است.