جرم شرکت در مهمانی مختلط چیست؟

0
0
زمان مطالعه: 4 دقیقه
شرکت در مهمانی های مختلط و انجام یک سری از رفتارها جرم است که ما در این مقاله به طور کامل برای شما توضیح داده ایم.

شرکت در مهمانی‌های  مختلط به دلیل مشکلات و جرایمی که در حین آن ممکن است رخ دهد، جدی تلقی می‌شود به همین جهت بهتر است شما قبل از حضور در این مراسم‌ها، تمام جوانبی که ممکن است شما با آن روبرو شوید را بررسی کنید. ما در خصوص جرم شرکت در مهمانی مختلط، صحبت کرده‌ایم که بهتر است اطلاعات لازم از آن را داشته باشید. پرونده‌هایی که در دادسرا و دادگاه‌های کیفری مطرح شده‌اند، مربوط به دستگیری افراد در مهمانی‌های مختلط می‌شوند.

بررسی انواع جرم شرکت در مهمانی مختلط

شکت در این مهمانی‌ها جرم مختص به خود را دارد که ما در زیر به مهم‌ترین انواع آن اشاره خواهیم کرد.

  1. مجازات استعمال مشروبات الکلی در پارتی مختلط

استفاده از مشروبات الکلی در پارتی‌ها و مهمانی‌های مختلط، یکی از جرایم شایع است که معمولاً توسط میزبانان مهمانی تهیه می‌شود. در کشور ما، مصرف مشروبات الکلی به‌عنوان یک جرم شناخته شده است و بدون توجه به محل مصرف، مانند مهمانی یا پارک، همچنان مصرف آن جرم محسوب می‌شود. باتوجه‌به اینکه مصرف مشروبات الکلی یکی از اجزای جدایی‌ناپذیر در برخی مهمانی‌های شبانه است، استفاده از مشروبات می‌تواند عامل اصلی مجازات جوانان شرکت‌کننده در این مهمانی‌ها باشد.

قانون مجازات اسلامی در خصوص مصرف مشروبات الکلی مجازات‌هایی تعیین کرده است. مطابق با این قانون، هر فردی که مشروبات الکلی مصرف کند، به مجازات حدی شرب مسکر که معادل ۸۰ ضربه شلاق است، محکوم خواهد شد. ماده ۲۶۴ قانون مجازات اسلامی دراین‌خصوص نیز بیان کرده است.

با اثبات جرم مصرف مشروبات الکلی، مجازات شلاق حدی لغو نمی‌شود، مگر اینکه متهم توبه کند. به‌عبارت‌دیگر، اگر متهم با کمک و مشاوره وکیل به یک‌عالم دینی مراجعه کرده و توبه‌نامه‌ای تهیه کرده و آن را به پروندهٔ غذایی خود الحاق کند، مجازات حدی لغو خواهد شد، شرط اینکه شرایط دیگری نیز ملاک شود.

  1. نگهداری و تهیه نمودن مشروبات الکلی

بعضی افراد، مهمانی‌ها را برگزار می‌کنند و مشروبات الکلی را تهیه می‌کنند، اما خودشان از مصرف آنها خودداری می‌کنند و تنها به‌منظور سرو به میهمانان تهیه نموده‌اند. در این شرایط، این افراد همچنان متخلف از قانون هستند و تفاوتی ندارد که مهمانی مختلط باشد یا خیر؛ زیرا حمل و نگهداری مشروبات الکلی به‌عنوان یک جرم شناخته می‌شود.

همچنین، قانون‌گذار در ماده 702 قانون مجازات اسلامی، برای تهیه‌کننده مشروبات الکلی برای میهمانان در پارتی‌های مختلط، مجازات تعزیری درجه شش را تعیین کرده است. این مجازات شامل حبس از حداقل شش ماه تا حداکثر یک سال، شلاق تعزیری تا 74 ضربه، و پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی مشروبات موردنظر می‌شود.

پارتی های شبانه و مجازات آن

  1. جرم استعمال مواد مخدر در مهمانی

یکی از موارد رایج در مهمانی‌های شبانه مختلط، جرایم مرتبط با استفاده از مواد مخدر است. قوانین مبارزه با مواد مخدر اقدامات قانونی را در این زمینه تعیین کرده است. در برخی از پارتی‌ها که استفاده از مواد مخدر هم صورت می‌گیرد، در صورت اطلاع پلیس، می‌تواند تدابیر لازم را اتخاذ کند. برای استفاده از هر نوع ماده مخدر، برای هر دو نوع صنعتی و سنتی، مجازات خاصی در نظر گرفته شده است. همچنین، حمل و نگهداری مواد مخدر نیز باتوجه‌به مقدار کشف شده، مورد مجازات قانون مبارزه با مواد مخدر قرار می‌گیرد و یکی از موارد جرم شرکت در مهمانی مختلط است.

بند ۵ ماده ۱ قانون مبارزه با مواد مخدر، تعدادی از جرایم مرتبط با مواد مخدر را شامل می‌شود. برای علاوه بر استفاده از مواد مخدر، تهیه، حمل و نگهداری، فروش و خرید مواد مخدر نیز به‌عنوان جرم تلقی می‌شود و متهمان مطابق قوانین مبارزه با مواد مخدر، مجازات حبس یا جزای نقدی به نفع دولت را دریافت خواهند کرد.

مطلب پیشنهادی:  این نکات را اگر قبل از ازدواج ندانید، ضرر می‌کنید

در اواخر، در مهمانی‌های مختلط، استفاده از مواد مخدری مانند حشیش، گراس و قرص‌های توهم‌زا (اکستازی) به طور معمول رخ می‌دهد. برخی افراد همچنین از مواد مخدری مانند آمفتامین (شیشه) و حتی در مناطق شمال تهران از مواد مخدر گران‌بها مانند کوکائین و ماری‌جوانا و روان‌گردان استفاده می‌کنند که علاوه بر مجازات سنگین، خطرات زیادی برای جان دارد. لازم به ذکر است که تمام جرایم مرتبط با مواد مخدر در صلاحیت دادسراها و دادگاه‌های عمومی و انقلاب قرار دارد.

  5.بررسی  جرم رابطه نامشروع

در مهمانی‌ها، یکی از وقایعی که ممکن است رخ دهد، رابطه نامشروع یا بعضاً زنا است. رابطه نامشروع به رابطه‌ای اشاره دارد که کمتر از زنا است و هرگونه تماس فیزیکی و جنسی که به دنبال شهوت باشد را شامل می‌شود.

ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی در این زمینه تصریح می‌کند: “هرگاه زن و مردی که بین آنها عقد زوجیت وجود نداشته باشد، در رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا مانند مضاجعه واقع شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و در صورت اجبار و خشونت، فقط اجبارکننده مورد تعزیر قرار خواهد گرفت.”تقبیل به معنای بوسیدن و مضاجعه به معنای هم‌بستری است. همچنین، در صورت رخ‌دادن رابطه جنسی غیرقانونی، مجازات آن بر اساس قانون ۹۹ ضربه شلاق است؛ و در صورت وجود اجبار و خشونت، تنها فرد اجبارکننده مورد تعزیر قرار می‌گیرد.

در این نوع موارد، به طور عمومی پیشنهاد می‌شود که درخواست کتبی از قاضی مربوطه به‌عنوان اتهامی ارائه شود تا قرار تعلیق تعقیب برای شخص صادر گردد. قرار تعلیق تعقیب به این معنی است که اگر فردی از زمان صدور این قرار تا مدت ۳ سال جرم جدیدی ارتکاب نکند، جرم قبلی او از سابقه کیفری خارج و هیچ اثری از آن در سوابق کیفری باقی نخواهد ماند.

  1. جرم مزاحمت برای سایر همسایگان

رفتارهایی مانند دورهمی‌ها، پارتی‌ها و مهمانی‌های روزانه و شبانه بسیار رایج هستند و عموماً تا وقتی پاس شب و گاهی تا صبح ادامه پیدا می‌کنند. این فعالیت‌ها ممکن است باعث ایجاد مزاحمت برای همسایگان شود. این یکی از شکل‌های مزاحمت همسایگی است که در دادگاه و مراجع حقوقی به طور متناوب موردبحث قرار می‌گیرد.

استفاده از مواد مخدر در یکی از واحدها نیز از جمله موارد بسیار مهم است که هیچ همسایه‌ای قادر به تحمل آن نیست. اگرچه در ایران، با هر اعتراضی، با عبارت “چهاردیواری، اختیاری” روبرو می‌شویم، اما بوی استفاده از مواد مخدر اگر در راهرو تلف شود یا به واحدهای دیگر انتقال یابد، از حیطه این مسئله خارج می‌شود و به‌عنوان یک مثال اصلی از مزاحمت همسایگی در نظر گرفته می‌شود و این مورد، جرم شرکت در مهمانی مختلط است.

سخن آخر

ما در این مقاله در خصوص جرم شرکت در مهمانی مختلط در مهمانی مختلط، صحبت کرده‌ایم تا شما بتوانید به‌خوبی اطلاعات کامل و مجازات آن را متوجه شوید. در واقع شما می‌بایست در این مراسم‌ها شرکت نکنید؛ اما چنانچه این کار را انجام دادید از شرایط مجازات آن نیز مطلع باشید.

 

تعداد کلمات مطلب: 1070

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

شرایط ارث بردن زن بعد از طلاق

ارث بردن زن بعد از طلاق از جمله استثنائاتی است که در قانون بیان شده و ما در این مطلب از مج…