عدس پلو غذایی مقوی و خوشمزه ایرانی است که در بین مردم طرفداران بسیاری دارد؛ روشهای مختلفی بری طبخ این مدل غذا وجود دارد؛ عدهای علاقه دارند طرز تهیه عدس پلو ساده را امتحان کنند؛ عدهای دیگر دوست دارند از گوشت چرخ کرده یا مرغ برای این غذا استفاده کنند؛ اما در این مطلب از دلتامگ قصد داریم طرز تهیه عدس پلو شکم پر را به شما آموزش دهیم تا با استفاده از آن بتوانید متفاوتترین نحوه پخت را تجربه کرده و در مهمانیهای خود از آن استفاده کنید.
طرز تهیه عدس پلو ساده برای 4 نفر
برای تهیه این پلو مخلوط خوشمزه به 2 پیمانه برنج، 1 پیمانه عدس، 250 گرم گوشت چرخ کرده، 1 عدد پیاز، 100 کشمش پلوئی، 2 عدد هویج، و ادویه هایی مانند زعفران دم کرده، نمک، فلفل سیاه، پودر زیره، پودر گشنیز و پودر هل به مقدار کافی نیاز داریم.
طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده
خوشمزهترین نوع عدس پلو هنگامی است که از گوشت چرخکرده برای طبخ آن استفاده میکنید؛ برای آموزش این نوع طرز تهیه عدسپلو مجلسی با ما همراه باشید.
مرحله اول
برای داشتن یک عدس پلو شکم پر خوشمزه، در ابتدا لازم است عدسها را از قبل شسته و با مقداری آب روی شعله گاز قرار دهید تا بپزد. در این فاصله هویجها را شسته و با رنده درشت، رنده میکنیم؛ سپس در یک تابه همراه با زعفران و کره تفت میدهیم تا سرخ شود و رنگ آن تغییر کند.
مرحله دوم
در این مرحله از طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده، پیازها را نگینی خرد کنید و همراه مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود؛ سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و وقتی تغییر رنگ داد، نمک و ادویهها را به آن اضافه کنید؛ توجه داشته باشید که بهترین ادویه برای عدس پلو پودر هل و تخم گشنیز است و بهتر است که آنها را حذف نکنید.
مرحله سوم
وقتی که بوی ادویهها در فضا پخش شد، کشمش را به همراه مقداری کره و روغن درون یک تابه مناسب ریخته و کمی تفت دهید تا پف کنند و به همراه هویج بلافاصله به مواد درون تابه اضافه کنید.
مرحله چهارم
مواد آماده شده را کنار بگذارید و در قابلمه دیگر، برنج را آبکش کنید و عدس پخته شده را به آن اضافه کنید؛ وقتی برنج آماده آبکشی شد، قابلمه را از روی حرارت برداشته و برنج را آبکشی کنید.
مرحله پایانی طرز تهیه عدس پلو مجلسی
مهمترین نکته که باید هنگام تهیه عدس پلو شکم پر به آن توجه داشت، نحوه ریختن برنج و مواد درون قابلمه است؛ برای این منظور در یک قابلمه تفلون مقداری روغن ریخته و از نان لواش برای ته دیگ آن استفاده میکنیم؛ سپس مقداری از عدس پلو را درون قابلمه ریخته و وسط آن را گود میکنیم؛ حال میان برنج خالی شده، موادی را که درست کردهایم میریزیم و روی آن را مجدد با برنج پر میکنیم و با دم کنی درب قابلمه را پوشانده، روی شعله ملایم گاز قرار دهید و بعد از 45 دقیقه آن را سرو کنید. اگر به طرز تهیه پلوهای مخلوط علاقه دارید، طرز تهیه قارچ پلو را در این مطلب مطالعه کنید.
خواص عدس برای بدن
مواد مغذی فراوانی که در عدس وجود دارد آن را به یک مواد غذایی ارزشمند تبدیل کرده که برای سلامتی بسیار مفید است؛ برای مثال عدس منبع غنی پروتیئن گیاهی است که میتواند به تنهایی جایگزین گوشت باشد؛ در نتیجه استفاده آن خصوصا برای افرادی که به کمخونی مبتلا هستند بسیار مفید است.
از سوی دیگر فیبربالایی که در عدس وجود دارد به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند و هضم غذا راحتتر انجام میشود؛ در نهایت لازم به ذکر است که عدس منبع غنی ویتامین خصوصا ویتامینهای گروه B است که آنتیاکسیدان و ضد التهاب خوبی به شمار میآید؛ بنابراین استفاده از عدس را حتما در برنامه غذایی خود قرار دهید.