آش دوغ از خوشمزه و معروفترین غذاهای ایرانی است و غذایی سبک و راحت برای فصل تابستان محسوب میشود. طرز تهیه این آش بسیار ساده است؛ در عین حال که نتیجهای باورنکردنی به دنبال دارد. در دلتامگ با ما همراه باشید تا روش پخت آش دوغ را یاد بگیرید.
مواد لازم برای پخت آش دوغ برای ۳ نفر:
- دوغ محلی: ۱ لیتر
- برنج: نصف پیمانه
- سبزی آش (گشنیز، شوید، جعفری، تره، ترخون و مقداری برگ سیر): ۲۵۰ گرم
- نخود: نصف پیمانه
- سیر: ۳ حبه
- نمک و ادویه: به میزان لازم
طرز تهیه آش دوغ:
۱. نخود را با کمی نمک آبپز کنید و سپس در آبکش بریزید تا آب آن برود.
۲. در قابلمهای نخود را به همراه دوغ و برنج شسته شده روی حرارت بگذارید. مواد را مدام هم بزنید تا دوغ نبرد. اجازه دهید برنج کاملاً بپزد.
۳. در این مرحله از تهیه آش دوغ سبزی آش را بیفزایید و مواد را با هم مخلوط کنید.
۴. پس از ۵ دقیقه میتوانید نمک و فلفل دوغ را مزه کنید و اگر نیاز بود، دوباره بیفزایید.
۵. سیرها را پوست بگیرید و بشویید. سپس ریز خرد کنید و در هنگام سرو آش دوغ به آن اضافه کنید.
نکات مهم برای تهیه آش دوغ
- در صورتی که از سبزی منجمد استفاده میکنید، آن را به همان شکل یخزده به مواد بیفزایید. با این کار، طی فرایند یخزدایی، رنگ و طعم مواد تغییر نمیکند.
- قبل از پخت نخود، از روز قبل آن را بخیسانید و آب آن را هر ۲ تا ۳ ساعت عوض کنید. با این کار، ضمن اینکه پخت نخود سریعتر میشود، هضم آن هم راحتتر خواهد شد.
- برای پخت آش دوغ بهتر است از دوغ محلی استفاده کنید تا طعم نهایی آش بهتر شود. البته دوغ نباید خیلی ترش یا خیلی شیرین باشد.
- طی مراخل پخت آش دوغ دقت کنید که درب قابلمه را نبندید تا هم رنگ سبزی تغییر نکند و آش کدر نشود و هم دوغ نبرد. به یاد داشته باشید که باید دوغ را روی حرارت مرتب هم بزنید تا نبرد.
- این آش دوغ خوشمزه غذایی سبک برای تابستان است؛ فقط باید دقت کنید که به خاطر ترشی آن، پس از مصرف دچار افت فشار نشوید. میتوانید آش دوغ را با یک دسر یا نوشیدنی شیرین سرو کنید تا فشارتان را تنظیم کند.
- در دستور پخت این میتوانید به اندازه نصف لیوان دستهدار، جو پرک نیز به مواد در حال پخت اضافه کنید.
- اگر در منزل برنج نداشتید، میتوانید به جای آن از بلغور گندم استفاده کنید یا برنج و بلغور را هر دو به کار ببرید.