نگه داشتن عده یکی از واجبات برای زنانی است که شرایط نگه داشتن عده را دارند. عده به معنای مدت زمانی است که یک زن بعد از فوت یا طلاق از همسرش، اجازه ازدواج در این مدتزمان را ندارد و اگر ازدواج کند پیوند مشترک او باطل محسوب میشود. همراه دلتا مگ باشید تا شرایط نگه داشتن عده طلاق را برایتان توضیح دهیم.
شرایط نگه داشتن عده
عده انواع مختلفی دارد که در ادامه به انواع آن میپردازیم.
- عده وفات:زمانی که مردی فوت میکند، همسر این مرد تحت هر شرایطی باید عده وفات نگه دارد.
- عده طلاق: یکی از رایجترین انواع عده، عده طلاق است که بنا بر یائسه یا باکره بودن و هم چنین نوع طلاق متفاوت است.
- عده در عقد موقت: این نوع عده هم بسته به فوت یا طلاق از شوهر متفاوت است.
- عده با همسر مفقودالاثر: عده در این شرایط به نظر مرجع صلاحیتدار بستگی دارد.
- عده زن یائسه: در صورت فوت شوهر باید ایام حیض نگه دارد؛ اما نکته مهم آن است که این زن هنگامی که همسرش فوت کرده باشد، نیازی به نگهداشتن عده ندارند.
شرایط نگه داشتن عده طلاق
در صورت کلی اگر زنی یائسه نباشد و با همسر خود رابطه جنسی برقرار کرده باشد، بعد از طلاق باید عده نگه دارد. مدتزمان عده طلاق سه طهر است. به بیان دیگر از نظر فقها یعنی زن باید سه نوبت عادتماهانه را طی کرده و پاک شده باشد.
ماده ۱۱۵۱ قانون مدنی
((عده طلاق و عده فسخ نکاح سه طهر است مگر اینکه زن با اقتضای سن عادت زنانگی نبیند که در این صورت عده او ۳ ماه است. درصورتیکه خانم باردار باشد و از همسرش طلاق بگیرد عده او تا زمان زایمانش است.))
عده طلاق رجعی چند روز است؟
طلاق رجعی به نوعی از طلاق گفته میشود که در زمان ایام حیض آقا میتواند بدون جاری شدن صیغه عقد به همسرش رجوع کند. مدت عده طلاق رجعی سه ماه و ۱۰ روز است.
طلاق رجعی به طلاقی گفته میشود که زن در آن باید عده نگه داشته و مرد در این دوران میتواند بدون جاریشدن صیغه عقد به همسر خود رجوع کند. مدتزمان عده طلاق رجعی سه ماه و 10 روز است.
اگر در این مدت خانم با کسی رابطه برقرار کند تا آخر عمر به یکدیگر حرام میشوند و اگر ازدواج کند این ازدواج باطل است.
پیشنهاد مطالعه: آیا قرارداد اجاره بدون شاهد اعتبار دارد؟