نمای کامپوزیت چیست و چه کاربردی دارد؟

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
نمای کامپوزیت ساختمان یک نمای کاملا مهندسی می‌باشد زیرا از مرحله تولید مواد ورق کامپوزیت در کارخانه‌های تولیدکننده این مصالح تا مونتاژ و اجرای آن کاملا بر اساس اصول مهندسی و تکنولوژی است.
انواع نمای کامپوزیت

آیا تاکنون از انواع نمای کامپوزیت برای ساختمان استفاده کرده‌اید؟ شاید نام نمای کامپوزیت را شنیده‌باشید، اما از شکل و فرم آن اطلاعی نداشته‌باشید. نمای ساختمان انواع مختلفی دارد که کامپوزیت یکی از پرکاربردترین گزینه‌ها است و در نمای بسیاری از ساختمان‌ها به چشم می‌خورد. چنانچه قصد دارید از کامپوزیت برای نمای ساختمان خود استفاده کنید و اطلاعاتی کافی درباره آن ندارید، تا پایان این مطلب با دلتامگ همراه باشید.

کامپوزیت چیست؟

در دنیای مدرنیسم امروزه یکی از رایج‌ترین نماها در صنعت ساختمانی نمای کامپوزیت است. این نوع نماهای ساختمانی از لایه‌هایی با جنس‌های مختلف درست می‌شوند که اصلی‌ترین آن ورق‌های آلومینیومی است. نمای کامپوزیت برای اولین بار سال 1969 در آلمان تولید شد. این نما به دلیل کیفیت خوب و عدم محدودیت در طراحی و اجرا، با استقبال بسیار خوبی مواجه شد. به گونه‌ای که علاوه بر آلمان در سایر کشورها، به عنوان نمای ساختمان رواج پیدا کرد.

انواع نمای کامپوزیت 

قیمت نمای کامپوزیت تا حد زیادی به نوع آن وابسته است. حتی اجرای نمای کامپوزیت نیز برای هر کدام از انواع مختلف آن متفاوت است. انواع نمای کامپوزیت عبارتند از:

آلومینیوم کامپوزیت پنل معمولی

آلومینیوم کامپوزیت پنل معمولی

این نوع کامپوزیت را می‌توان ساده‌ترین نوع آن در میان انواع نمای کامپوزیت دانست. قیمت نمای کامپوزیت در این نوع مدل، معمولا پایین‌تر از سایر مدل‌های دیگر است. اجرای نمای کامپوزیت معمولی نیز ساده‌تر از انواع دیگر است.

آلومینیوم کامپوزیت رنگی

مهم‌ترین تفاوت این نوع کامپوزیت با نمونه قبلی در رنگ آن است. چرا که غالبا در ساخت آن از رنگ‌های مختلف استفاده می‌کنند که باعث جذاب‌تر شدن آن می‌شود. ترکیب و نحوه استفاده از رنگ‌ها به گونه‌ای بوده که در طول روز و به مرور دچار تغییر رنگ می‌شود.

آلومینیوم کامپوزیت پنل نانو

آلومینیوم کامپوزیت پنل نانو

در ساخت این نوع از کامپوزیت از تکنولوژی نانو استفاده‌شده است. به همین دلیل کارایی آن معمولا بیشتر از انواع دیگر است. به عنوان مثال استحکام ، مقاومت و پایداری آن غالبا بهتر از نمونه‌های معمولی دیگر خواهد بود. کامپوزیت پنل نانو، معمولا در برابر آتش مقاومت بیشتر، استحکام و ماندگاری بالایی دارد و از همه مهم‌تر اینکه دارای خاصیت ضد آلایندگی است.

مطلب پیشنهادی:  برچسب کابینت، راهکاری ساده و ارزان برای نوسازی آشپزخانه

کامپوزیت پنل طرح چوب و سنگ

استفاده از طرح چوب و سنگ باعث زیباتر شدن انواع نمای کامپوزیت خواهد شد. به گونه‌ای که به اعتقاد کارشناسان استفاده از آن‌ها نسبت به استفاده از نمای آجری، سنگی، چوبی و … بسیار بهتر خواهد بود. اجرای نمای کامپوزیت نسبت به نمای سنگ و چوب واقعی معمولا دردسر کمتری دارد. از طرفی قیمت نمای کامپوزیت طرح چوب یا سنگ نسبت به قیمت نمای سنگ و چوب اصلی معمولا کمتر خواهد بود.

کامپوزیت پنل طرح چوب و سنگ

کامپوزیت خش دار یکی از انواع نمای کامپوزیت

مهم‌ترین تفاوت این نما با سایر نماهای گفته‌شده در خش دار بودن لایه آلومینیومی به کاررفته در ساخت آن است. این کار باعث جذابیت و زیبایی دوچندان آن‌شده است. به نحوی که غالبا از آن در نمای ساختمان‌های لوکس مسکونی یا اداری استفاده می‌شود.

نحوه اجرای نمای کامپوزیت چگونه است؟

برای نحوه اجرای نمای کامپوزیت چندین روش مختلف وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها روش هنگینگ یا همان hanging است. در این روش، اولین مرحله مربوط به آماده سازی اتصالات مربوطه است. این کار برای اسکلت‌های بتنی و اسکلت‌های فلزی متفاوت بوده و روش خاص خود را دارد.

جوش قوطی فلزی اقدام بعدی است که برای اجرای نمای کامپوزیت انجام می‌دهند. در این مرحله باید براکت‌ها به قوطی‌ها جوش داده شوند. مرحله بعد در اجرای نمای کامپوزیت مربوط به نصب نبشی آلومینیومی‌بوده که باید به راکت فلزی بسته شوند. این نبشی‌ها نقش زیادی در تنظیم و عملکرد نمای کامپوزیت دارند. بنابراین باید به درستی نصب شوند. اصلی‌ترین مرحله، نصب ناودانی‌ها است. سرانجام با انجام برخی مراحل دیگر نصب نمای کامپوزیت به پایان می‌رسد. البته برای این کار روش های دیگری مانند روش فیکسینگ نیز وجود دارد.

پیشنهاد مطالعه: معماری منحصر به فرد مسجد شافعی کرمانشاه + تصاویر

تعداد کلمات مطلب: 625

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در معماری و دکوراسیون

همچنین بخوانید

 راهنمای انتخاب میز ناهارخوری مدرن با توجه به دکوراسیون داخلی

میز ناهارخوری یکی از مهم‌ترین اجزای دکوراسیون داخلی خانه است که نقش بسیار مهمی در دورهمی‌ه…