مالیات یکی از روشهایی است که دولت به وسیله آن کسب درآمد میکند و خدمات عمومی ارائه میدهد. به بیان دیگر دولت با مالیات گرفتن از مردم به کسب درآمد میپردازد و با استفاده از این درآمد به فعالیت اقتصادی و خدمات عمومی میپردازد. مالیات بر درآمد اجاره خانه و ملک یکی از مواردی است که مالکان منازل مسکونی باید به آن را پرداخت کنند. مقدار مالیات بر درآمد اجاره بستگی به شرایط مختلف دارد.
انواع مالیات بر درآمد
درآمدی که هر فرد در طول یک سال کسب میکند، مبنای تشخیص و مطالبه مالیات بر درآمد قرار میگیرد. این نوع مالیات در قانون به چند دسته تقسیم میشود:
- مالیات بر درآمد املاک
- مالیات بر درآمد کشاورزی
- مالیات بر درآمد حقوق
- مالیات بر درآمد مشاغل
- مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی
- مالیات بر درآمد اتفاقی
مالیات بردرآمد اجاره چیست؟
یکی از انواع مالیات، مالیات بر درآمد ملک است که مالیات بر درآمد اجاره خانه نیز در زیر مجموعه این مالیات قرار میگیرد. در صورتی که صاحبان املاک مسکونی و تجاری و غیره بخواهند ملک خودشان را در اختیار فردی دیگر با هدف تجاری، سکونی و غیره قرار دهند که از این راه درآمدی نیز به دستآورند، این درآمد بر اساس نوع و مقدار آن شامل مالیات بر درآمد اجاره املاک میشود. این نوع مالیات مربوط به مالکان است و ربطی به مستاجر ندارد. بر اساس قانون مالیات بر اجاره، صاحب ملک اجارهای از نوع تجاری، مسکونی و حتی ادارای موظفاند تا پایان تیر ماه هرسال اظهارنامهای را تهیه و تنظیم کنند و بر اساس آن مالیات تعیین شده را به اداره مالیات که ملک در آن واقع شده است پرداخت کنند.
چه کسانی از پرداخت این مالیات معاف هستند؟
- در تهران اجاره خانههایی تا ۱۵۰ متر مربع و در شهرهای دیگر تا ۲۰۰ متر مربع از پرداخت مالیات بر اجاره منزل معاف هستند.
- اگر پس از گذشت شش ماه معامله فسخ شود نیازی به پرداخت این نوع مالیات نیست.
- اگر فردی تنها منبع درآمدی که دارد اجاره ملک خود باشد و با آن زندگی را بگذراند، از پرداخت مالیات بر اجاره خانه معاف است.
پیشنهاد مطالعه: هنگام خرید ملک وراثتی به چه نکاتی توجه کنیم؟
ناشناس
30 شهریور 1402 در 10:06 ق.ظ
عالی بود و اطلاعات خوبی را در بر داشت