به گزارش دلتامگ به نقل از خبرآنلاین، آمارها نشان میدهند که در سالهای جاری نرخ اجارهبها 50 درصد افزایش داشته است. این افزایش قیمت باعث میشود تا هزینه مسکن در سبد خانوارهای تهرانی به بیش از 80 درصد افزایش یابد. رشد ناگهانی قیمت در بازار مسکن سبب شده تا دولت نسبت به این حوزه با حساسیت بیشتری عمل کند. به همین جهت به دنبال یافتن راهکاری برای کنترل بازار اجاره خانه هستند. از سوی دیگر بسیاری از کارشناسان مسکن عقیده دارند که طرح کنترل قیمت اجاره نمیتواند در حوزه مسکن کارآمد باشد. چرا که بازار اجاره در مقایسه با خرید ملک، کمتر مورد تورم قرار گرفته است.
فرهاد بیضایی کارشناس مسکن، ضمن اشاره به اینکه برای قضاوت درخصوص شرایط بحرانی بازار مسکن به آمارهای دقیق و رسمی نیاز داریم افزود: در صورتی که شرایط بازار ملک بحرانی شود، دولت میتواند با تعیین سقف اجاره تا حدودی بازار مسکن را کنترل کند. هرچند که سیاست تعیین قیمت میتواند عواقب اجتماعی مخصوص به خود را داشته باشد.
مقاله مرتبط:
برای آنکه بتوانیم به طور حتم بگوییم که شرایط بازار اجاره در کلانشهرها در وضعیت بحرانی قرار دارد، باید آمار دقیقی از هزینه مسکن در سبد خانوارها به دست آید. اما میتوان گفت کاهش قیمت اجاره نسبت به تورم در سال 1399 به دلیل تعیین سقف اجارهبها بوده است. اما آنچه که باعث شده در سال اخیر قیمت اجاره به طور ناگهانی افزایش یابد، مسئله افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران و رشد مهاجرت است.
کنترل بازار اجاره از طریق خانهدار شدن بخش عمده مردم
چنانچه دولت شرایطی را فراهم کند که بسیاری از مردم بتوانند خانهدار شوند، درخواست برای اجاره ملک کاهش مییابد. در نتیجه بازار عرضه و تقاضا با هم همجهت میشود.
نتیجهگیری: دولت در تلاش است تا با ارائه طرح کنترل نرخ اجارهبها بازار مسکن را کنترل کرده تا بسیاری از افراد بتوانند خانهدار شوند.
پیشنهاد مطالعه:
« تلاش برای خانهدار شدن به آرزو برای اجاره نشینی تبدیل شد »