در این زمینه گفته میشد که به دلیل تحریمها میتوان از امکان تهاتر نفت با شرکتهای خارجی استفاده کرد؛ موضوعی که محمدهادی سبحانیان معاون وزیر اقتصاد نیز امروز در جریان یک همایش به آن اشاره کرد.
وی تصریح کرد: سیاست وزارت راه و شهرسازی این است که در شهرهای کوچک به ویژه شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در جاهایی که امکان تامین زمین وجود دارد اراضی به گروههای ساخت واگذار شود و خود مردم اقدام به ساخت کنند. صرفا در جاهایی که بیشتر از ۱۰ واحد است و نیاز به سازنده حرفهای دارد با فراخوان از سازندگان حرفهای، پیمانکاران و تعاونیهای خوشنام دعوت خواهد شد.
بنابراین گزارش، ۱۹ مهرماه امسال یکی از نمایندگان مجلس از مذاکره با چین برای ورود به ساخت مسکن در قالب قانون جهش تولید و تامین مسکن خبر داد. این جمله کوتاه اقبال شاکری که بازتاب گستردهای در رسانهها ایجاد کرد، واکنش رضایی کوچی ـ رییس کمیسیون عمران مجلس ـ را در پی داشت که ضمن مخالفت با مذاکره وزارت راه و شهرسازی با چینیها برای ساخت انبوه مسکن در ایران بیان کرد با وجود ۵۰۰ هزار مهندس عمران در کشور، توان ساخت یک میلیون مسکن در ایران وجود دارد.
پس از این موضعگیریهای متفاوت، تصور بر این بود که حضور چین در ایران برای خانهسازی منتفی است. اما در ادامه، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی بر مذاکره با چینیها برای ساخت مسکن در ایران صحه گذاشت، البته نه برای ساخت بلکه برای ورود تکنولوژی.
مطالعه بیشتر: مطلب «کاهش شدید سهم تسهیلات مسکن» را در دلتا مگ بخوانید.