به گزارش دلتا مگ به نقل از بازار، محمود فاطمی عقدا، رئیس سابق مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه مسکن در ایران یک کالای سرمایهای است که به همین دلیل، همواره خود را با بازار سرمایه وفق میدهد، گفت: اقتصاد مسکن، جزء لاینفک اقتصاد ملی بوده و با تاثیرگذاری بالایی دارد.
وی در ادامه به افزایش حدود ۹۰ تا ۱۰۰ درصدی قیمت مسکن در چند سال اخیر اشاره کرد و افزود: تا زمانی که عرضه مسکن در کشور کم است و تورم افسارگسیخته در همه حوزههای اقتصادی وجود دارد، وضعیت بازار مسکن به همین شکل خواهد بود.
او نظام اجارهداری در ایران را از اساس، معیوب و یک نظام دلال محور خواند و گفت: یکی از دلایل اصلی در بهم ریختگی و آشفتهبازاری اجاره مسکن، نظام معیوب و حتی نبود نظام اجارهداری است.
در ادامه خشایار باقرپور، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی تهران به تشریح وضعیت بازار اجاره پرداخت و گفت: نرخ رشد اجارهبها در سال ۹۹ خیلی کندتر از قیمت مسکن حرکت کرد.
باقرپور خاطرنشان کرد: دلیل اینکه نرخ رشد اجارهبها شیب تندتری نسبت به افزایش قیمت مسکن پیدا کرده این است که بازار اجاره در حال جبران عقب افتادگی خودش است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی تهران با بیان اینکه سیاست قیمتگذاری دستوری نه تنها در بازار مسکن بلکه در هیچ بازاری موفقیتآمیز نبوده، خاطرنشان کرد: ما هیچ مخالفتی با اصل مالیات از خانههای خالی نداریم، اما آن را به عنوان ابزاری برای ساماندهی اجاره و بازار مسکن قبول نداریم، چرا که تاثیری ندارد.
همچنین، محمود اولاد، کارشناس اقتصاد مسکن یکی از عوامل اصلی افزایش اجارهبها را تورم عمومی دانست و گفت: با توجه به اینکه همه کالاها رشد قیمتی داشتند، لذا افزایش اجارهبها در بخش مسکن استیجاری نیز موضوعی طبیعی است.
این کارشناس اقتصاد مسکن در پایان گفت: تأمین مسکن از طریق مالکیت و یا اجاره است، اما وقتی قیمت واحدهای مسکونی افزایش مییابد، عده زیادی از مردم هم توان خرید ندارند و در نتیجه تقاضا برای اجاره بالا میرود.
مطالعه بیشتر: مطلب «آخرین قیمت اوراق مسکن برای مجردها و متاهلهای تهرانی» را در دلتا مگ بخوانید.