یکی از بزرگترین معایب مشارکت در ساختمان تنظیم و انعقاد نادرست قرارداد آن است که به موجب آنها کلاهبرداریها و زیانهایی متوجه طرفین میگردد. از این رو «مجله ملکی دلتا» به شرح آن میپردازد.
برخی مواقع صاحب یک ملک قدیمی و یا زمین تصمیم به توافق با سازندگان املاک گرفته و ملک یا زمین خود را به آن ها می سپارند. از طرف دیگر سازندگان نیز در قبال در اختیار گرفتن ملک یا زمین مذکور عهده دار هزینه های ناشی از ساخت آن می شوند. این موضوع را تحت عنوان مشارکت در ساختمان نامگذاری می نمایند.
اگرچه مشارکت در ساخت مزایای گوناگونی دارد، اما این امر موجب نشده است که افراد بتوانند از معایب آن چشم بپوشند. از همین رو به این دسته از افراد توصیه می شود که به منظور جلوگیری از این اتفاقات انعقاد قرارداد مشارکت در ساختمان را به افراد ماهر و حاذق در این زمینه بسپارند.
نکات مهم پیش از تنظیم قرارداد مشارکت در ساختمان
قرارداد مشارکت در ساختمان که در طی آن ملک از یکی از طرفین قرارداد و سرمایه از طرف دیگر است، توافقی دو طرفه می باشد.
- اطمینان حاصل نمایید که طرف مقابل شما صاحب اصلی ملک بوده و یا اجازه و اختیار این کار را دارد.
- آورده طرفین توافق باید به طور کامل مشخص بوده و هیچگونه ابهامی در آن وجود نداشته باشد.
- مدت زمان انجام کار باید به طور دقیق تعیین گردد.
- میزان سود و یا زیان حاصل از کار باید مشخص شود.
- تعیین ضمانت اجرا برای شرایطی که یکی از طرفین به تعهدات خود عمل ننماید، ضروری است.
اگر شما هم به آن دسته از مالکان محترم املاک متقاضی مشارکت در ساختمان تعلق دارید، باید بدانید و آگاه باشید که دادگاه ها پر شده است از پرونده های متعددی که مالکان ملک ها با سهل انگاری و کوتاهی در نکات حقوقی و فنی این قرارداد بخش عظیمی از سرمایه خود را از دست داده اند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب «خانه دار شدن مردم آسان می شود» از مجله ملکی دلتا بخوایند.