گاهی اوقات افراد هنگام تصمیم برای بازسازی بنا و مراجعه به شهرداری برای دریافت پروانه ساخت، با دستور عقب نشینی ساختمان مواجه میشوند از این دانستن نکات قانونی عقب نشینی ساختمان توسط «مجله ملکی دلتا» یک امر ضروری محسوب می شود.
این اتفاق زمانی رخ میدهد که در نقشههای آینده شهرداری، تصمیم برای تعریض (پهن کردن) معابر آن منطقه وجود دارد، اما طرح تعریض هنوز به مرحله اجرا نشده است.
این مسئله به خصوص درباره ملکهایی که در کوچههای باریک قرار دارند اتفاق میافتد. در این شرایط برای مالکان مسائل و مشکلاتی پیش خواهد آمد.
قانون به شهرداری اجازه میدهد طرحهای نوسازی و بهینهسازی معابر را اجرا کند. این به این معنا است که افراد به ناچار باید با شهرداری همکاری کنند و آن مقدار از ملک را که لازم است، در اختیار طرحهای عمرانی قرار دهند.
نکات قانون عقب نشینی ساختمان کدام است؟
- هنگامی که شهرداری به دلیل اجرای طرحهای عمرانی مالکی را ناچار به تسلیم ملک خود کرده و یا به ملک خسارتی وارد میکند، ملزم به پرداخت هزینه خواهد شد.
- در صورت وارد شدن خسارت به ساختمان، کارشناسان میزان خسارت وارده را بررسی و مبلغی را تعیین میکنند و شهرداری موظف به پرداخت آن مبلغ خواهد بود.
- شهرداری برای مالکانی که با طرحهای عمرانی همکاری میکنند و بخشی از ملک خود را برای اجرای این طرحها از دست میدهند، مزایایی در نظر گرفته است.
- در برخی موارد و در صورت امکان، برای بازسازی ملکی که بخشی از آن تخریب شده است، جواز تراکم بیش از حد مجاز منطقه صادر خواهد شد.
شرایط خرید ملک دارای عقب نشینی
برای افراد بسیاری اتفاق میافتد که ملکی را خریداری میکنند و در زمان سکونت یا اقدام به بازسازی، با نامهها و اخطارهای شهرداری برای تخلیه مواجه میشوند.
برای جلوگیری از وقوع چنین مسائلی باید به نکات زیر توجه شود:
- لازم است قبل از خرید ملک به شهرداری منطقهای که ملک در آنجا واقع شده مراجعه و اطلاعات لازم کسب شود.
- داشتن اطلاعاتی مانند کاربری پلاک (مسکونی یا تجاری-اداری)، عقبنشینی، متراژ دقیق و اضافه متراژ، تخلفات صورت گرفته و وضعیت ملک در طرحهای حال و آینده شهرداری، هنگام خرید بسیار مهم است.
پیشنهاد مطالعه: مطلب «نکات قانونی استفاده از آسانسور در آپارتمان» از مجله ملکی دلتا بخوانید.