به گزارش «مجله ملکی دلتا»، ثبت نام مسکن دولتی در حالی با مشکل مواجه شده که قرار بود دولت چهار میلیون واحد مسکن حمایتی تا پایان چهار سال آینده بسازد.
البته وعده ابراهیم رئیسی ساخت یک میلیون واحد در یک سال بود که بعد وزیر راه و شهرسازی آن را رد کرد و گفت که ساخت یک میلیون واحد در یک سال ممکن نیست. به گفته رستم قاسمی ساخت مسکن ۱٫۵ سال زمان میبرد.
چند نفر در مسکن دولتی ثبت نام میکنند؟
در بیش از سه هفتهای که از شروع زمان ثبتنام مسکن حمایتی میگذرد، به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی برای ظرفیت چهار میلیون واحد تاکنون حدود ۱٫۳ میلیون نفر ثبتنام کردهاند که رقم کمی به نظر میرسد.
زمان ثبتنام تا ۱۵ آذر تمدید شده است، اما به نظر نمیرسد در ۲۰ روز باقی مانده ۲٫۷ میلیون نفر دیگر ثبتنام کنند. هر چند از بین ثبتنامیها نیز کسانی هستند که شرایط ثبتنام را ندارند و درخواست آنها تایید نهایی نمیشود.
اگرچه شرایط سختگیرانه دولت برای متقاضیان و اقساط سنگین وام این واحدها باعث شده که گروهی ثبتنام نکنند، اما مشکل دیگر اینجاست که به همهی مستاجرها فرصت ثبتنام داده نشده است. یعنی در واقع دولت با مشکل تامین زمین مواجه شده است.
۱۴ استان محروم از ثبتنام مسکن حمایتی
در سوم آبان امسال وزارت راه اطلاعیهای منتشر کرد و توضیح داد که افراد ساکن ۱۷ استان میتوانند برای شهرهای مجاور استان خود اقدام به ثبت نام مسکن دولتی کنند.
دولت برای اجرای این مجبور شده است که مستاجران را بیرون از مرکز شهر و به شهرهای جدید ببرد. مدیران وزارت راه نیز صراحتا به این موضوع اشاره کرده که به دنبال احداث شهرکهای جدید است.
در شهریور ماه حبیب اله طاهرخانی درباره تامین زمین گفته بود: علاوه بر ۱۸ شهر جدید فعال در کشور، برنامه احداث ۱۸ شهر دیگر و ۴۰ شهرک را با ظرفیت جمعیت پذیری حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در دستور کار قرار دادهایم.
در واقع دولت نتوانسته زمین ساخت را درون شهرها تامین کند، اگر ساکنان این ۱۴ استان نتوانند در طرج مسکن حمایتی ثبتنام کنند در واقع مستاجران ۴۵۶ شهر محروم شدهاند و تنها در ۱۷ استان کشور موفق به تامین زمین شده است.
در حال حاضر ثبتنام برای متقاضیان ۱۴ استان قم، کرمانشاه، کردستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان، گلستان، کرمان، همدان، ایلام، کهگیلویه و بویر احمد، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، زنجان و اردبیل فراهم نیست.
بیش از ۴۵۰ شهر در این ۱۴ استان قرار دارد که دولت نتوانسته برای مستاجران آن زمین تامین کند.
مطالعه بیشتر: مطلب «چرا عمر خانه های ایرانی پایین است؟» را در مجله ملکی دلتا بخوانید.