به گزارش «مجله ملکی دلتا»، میانگین قیمت مسکن در تهران، در سال ۹۹، نسبت به سال ۹۰ معادل هزار و ۱۳۸ درصد افزایش پیدا کرده و همزمان میزان تولید مسکن با افت ۷۷.۲ درصدی به کمتر از یکچهارم رسیده است.
نهضت ملی مسکن قادر است با حذف بخش قابلتوجهی از تقاضای بالقوه مسکن مصرفی، راه را برای اصلاح سازوکار بازار املاک و تغییر ماهیت بازار مسکن از کالایی سرمایهای به کالایی مصرفی هموار کند
طبق آمار در مقاطعی ۸۵ درصد معاملات مسکن بهدست متقاضیان سرمایهگذاری انجام میشود و تقاضای مصرفی در این بازار عملا نقش مؤثری ایفا نمیکند. فارغ از این مسائل، براساس سرشماری سال۹۵ ، ۳۶.۷ درصد خانوارها، در اقتصاد متورم ایران، فاقد مسکن هستند.
در سازوکار فعلی بازار نیز راهی برای خانهدار کردن آنها وجود ندارد تا جایی که براساس آمارهای غیررسمی، میانگین قیمت مسکن در تهران به حدی رسیده است که دوره انتظار خرید مسکن برای طبقه متوسط در این شهر به ۷۵ سال رسیده است.
چالش اقتصادی حوزه مسکن
براساس نتایج سرشماری نفوس و مسکن ۱۳۹۵، تعداد خانوارهای کشور ۲۴ میلیون و ۱۹۶ هزار خانوار برآورد شده که بهطور میانگین ۳۶.۷ درصد از آنها مستأجر بودهاند.
در این سال، یک میلیون و ۳۷۱ هزار خانوار فاقد مسکن مستقل بودهاند. از سوی دیگر علاوهبر ۲۲ میلیون و ۸۲۵ هزار واحد مسکونی دارای سکنه در کشور، ۲ میلیون و ۵۸۷ واحد مسکونی خالی و ۲ میلیون و ۱۱۵ هزار واحد مسکونی دارای سکنه موقتی(اقامتگاه دوم) هستند که در مجموع، تعداد کل واحدهای مسکونی را به ۲۷میلیون و ۵۰۰ واحد میرساند.
نهضت ملی مسکن از نظر برنامهریزی احداث هدفگذاری مؤثر و قابل قبولی دارد؛ با تولید حداقل ۴ میلیون مسکن میتوان ضمن حذف بخش قابلتوجهی از کسری انباشته مسکن ایران، مسائل عمده بازار مسکن را از منظر آماری حل کرد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب «مظنه قیمت خرید خانه در منطقه 15 اصفهان» از مجله ملکی دلتا بخوانید.