
به گزارش «مجله ملکی دلتا»، سرعت رشد نقطه به نقطه شاخص قیمت مصالح ساختمانی در شهر تهران در تابستان امسال در مقایسه با بهار ۱۴۰۰ به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
هزینه ساخت مسکن در شهر تهران از ناحیه تامین مصالح، در تابستان امسال ۲/ ۶۵درصد نسبت به تابستان سال قبل افزایش یافت.
تورم نقطه به نقطه مربوط به شاخص قیمت مصالح ساختمانی در شهر تهران در حالی تابستان امسال به حدود ۶۵درصد رسید که این میزان در بهار امسال از مرز ۱۰۰درصدی عبور کرد.
درواقع کاهش سرعت رشد شاخص قیمت مصالح ساختمانی امکان نسبی به سازندهها میدهد که بتوانند درخصوص برآورد تقریبی هزینههای خود طی عملیات ساختمانی، تصمیمگیری کنند.
بهدلیل جهش چندمرحلهای قیمت مصالح ساختمانی، دستکم از سال ۹۹ تاکنون، بسیاری از سازندهها نه تنها اقدام به شروع عملیات ساختمانی جدید نکردند و تعریف پروژههای تازه را به تعویق انداختند، بلکه برخی از آنها واحدهای نیمهتمام خود را نیز تکمیل نکردند.
عوامل تاثیرگذار بر افزایش قیمت مسکن
محدودیتهای کرونایی و تعطیلی فعالیت برخی از کارخانههای تولید مصالح ساختمانی عملا منجر به کاهش عرضه برخی از مصالح شد. درنتیجه کاهش میزان تولید مصالح بهدلیل کرونا، قیمت برخی از مصالح افزایش یافت و این افزایش قیمت در مراحل مختلف و در بازههای زمانی مستمر ادامه پیدا کرد.
از سوی دیگر، وقوع خاموشیها و قطع برق در دو فصل بهار و تابستان، منجر به کاهش تولید مصالح و در نتیجه اثرگذاری بر سطح قیمت نهادههای ساختمانی شد.
سومین عامل موثر در بروز التهاب قیمتی در بازار مصالح و نهادههای ساختمانی، وجود و تشدید انتظارات تورمی بود. سال گذشته همه بازارها از ناحیه تشدید انتظارات تورمی تحت تاثیر قرار گرفتند و با نوسان قیمت و التهاب مواجه شدند.
براساس گزارش منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران درمورد تحولات شاخص قیمت مصالح ساختمانی شهر تهران، در بین تمام گروههای اجرایی، گروه «سیمان، بتن، شن و ماسه» با ۱۴۴درصد بیشترین تورم نقطه به نقطه را به خود اختصاص داده است.
صرف نظر از اینکه تورم مصالح ساختمانی همچنان بالاست و بهطور قطع این تورم در قیمت تمامشده ساخت و همچنین بهای آپارتمانهایی که به بازار عرضه میشوند، اثر خواهد گذاشت.
پیشنهاد مطالعه: مطلب «قیمت هر متر آپارتمان در اصفهان چقدر است؟» از مجله ملکی دلتا بخوانید.