چرا آمار خرید ملک در ترکیه خبرساز شد؟

۰
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
یکی از سیاست‌های دولت ترکیه جذب سرمایه خارجی در همه زمینه‌ها، از جمله بخش ساخت‌وساز و مسکن بوده است
واحد مسکونی در ترکیه

به گزارش «مجله ملکی دلتا»، حمید زادبوم رییس سابق سازمان توسعه تجارت ایران درباه خرید خانه در ترکیه نوشت: طبق گزارش‌ها طی سال ۲۰۱۸ تعداد ۴۰۰۴۴ واحد مسکونی، به افراد خارجی فروخته شد. این رقم برای سال ۲۰۱۹ به ۴۵۹۶۷ واحد افزایش و در سال ۲۰۲۰ با‌اندکی کاهش به ۴۱۲۹۸ واحد رسید. در هشت ماهه سال ۲۰۲۱ هم جمعا ۳۱۲۴۲ واحد مسکونی به خارجی‌ها فروخته شده است.

ایرانی‌ها در سال ۲۰۱۸ جمعا ۳۶۵۲ و در سال ۲۰۱۹ هم ۵۴۳۲ و در سال ۲۰۲۰ به‌رغم وضعیت کرونایی ۷۱۸۹ خانه و در هشت ماهه سال ۲۰۲۱ هم ۴۶۰۰ خانه در ترکیه خریداری کردند. توجه به این نکته ضروری است که، اولا اغلب این املاک توسط ایرانیان ساکن ترکیه خریداری شده و لزوما ارزشی بالای ۲۵۰ هزار دلار ندارند که خرید املاک بالای ۲۵۰ هزار دلار می‌تواند منجر به اخذ شهروندی ترکیه شود.

خرید خانه در ترکیه

علت اصلی گرایش ایرانیان مقیم ترکیه به خرید املاک این است که طی سال‌های اخیر اجازه اقامت سالانه روی قراردادهای اجاره املاک اعم از خانه و محل کسب داده نمی‌شود و خارجی‌های مقیم مجبورند ملکی را خریداری کنند تا اقامت سالانه داشته باشند‌ لذا مشکل اقامت سالانه را با خرید املاک ارزان‌قیمت در ترکیه حل می‌کنند. به‌عبارت دیگر‌ سیاستگذاری ترکیه برای اقامت سالانه در این کشور به‌نحوی تغییر کرده که مهاجران به ترکیه را بالاجبار به سمت خرید ملک در ترکیه سوق می‌دهد.

مطلب پیشنهادی:  آخرین وضعیت روند ساخت مسکن ملی در کشور

در سال‌های قبل، افراد خارجی در ترکیه می‌توانستند با ارائه قرارداد اجاره ملک نیز اقامت سالانه دریافت کنند. بنابراین بسیاری از تحلیل‌های اشتباه که حاکی از استفاده ارز صادرکنندگان برای خرید ملک در ترکیه می‌شود، بی‌اساس است و اکثریت صادرکنندگان کشورمان ارزهای خود را به کشور برمی‌گردانند و در چرخه اقتصاد کشور به‌کار می‌گیرند.اخیرا حتی تحلیل شده بود که قوانین مالیاتی کشور موجب گرایش ایرانیان به خرید ملک در ترکیه شده که به نظر می‌رسد رفتار سرمایه‌گذاران در این زمان کوتاه نمی‌تواند تبدیل به رویه خرید مسکن در خارج شود.

مطالعه بیشتر: مطلب «قیمت خانه در هر منطقه تهران چند؟» را در مجله ملکی دلتا بخوانید.

تعداد کلمات مطلب: ۳۲۹

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در اخبار

همچنین بخوانید

علت پدیده دژاوو یا آشناپنداری چیست؟

دژاوو، احساسی است که بسیاری از ما آن را تجربه کرده‌ایم، هنگامی که احساس می‌کنیم یک اتفاق د…