در برخی موارد در معاملات ملکی چک به عنوان ثمن معامله مورد استفاده قرار میگیرد و در اغلب موارد چک تحت عنوان چک بیعانه، چک ضمانت تنظیم سند و … بین متعاملان استفاده میشود. در این مطلب از «مجله ملکی دلتا» به موضوع صدور چک در معاملات ملکی میپردازیم.
چک را چگونه در معاملات ملکی نماییم؟
- در موقع صدور چک سعی کنید متن چک را شخصا و با دستخط و قلم خود بنویسید.
- همچنین برای دریافت چک اشخاص نیز توجه کنید که تمام متن چک توسط صاحبحساب نوشته شود.
- ابتدا متن چک را بنویسید و بعد آن را امضا کنید و از ثبت امضا و تاریخ، بدون تکمیل متن چک جدا خودداری کنید.
- از امضاهای ساده که به راحتی جعل میشوند استفاده نکنید و در زیر امضا نام و نام خانوادگی خود را بنویسید.
- در قسمت “در وجه ” که روی چک درج شده است اسم شخص دریافتکننده را ذکر کنید و از عبارت حامل استفاده نکنید.
- همچنین چکهای دریافتی را نیز در وجه خود دریافت کنید.
اگر خریداران دو نفر باشند و یک چک ارایه دهند چه کاری باید کرد؟
اگر خریداران در معاملهای که انجام میدهید دو نفرند یا بیشتر و چکی که پرداخت میشود متعلق به یکی از خریداران است، دقت شود که خریدار دیگر هم پشت برگه چک را به عنوان ضامن امضا کند و در قرارداد نیز میزان بدهی او مشخص شود.
برای جلوگیری از فسخ قرارداد به دلیل عدم پرداخت چک چه کنیم؟
- حتما در متن قرارداد شماره چکهایی را که بین دو طرف معامله رد و بدل میشود قید کنید تا از سوءاستفادههای احتمالی جلوگیری شود.
- بعد از درج تاریخ چک در قرارداد، حتما عبارت ” تا قبل از پایان وقت اداری روز ….” را قید کنید. زیرا در برخی از موارد دارنده چک در همان ساعت اولیه روز سررسید چک به بانک مراجعه و با خالی بودن حساب بلافاصله آن را برگشت میزند و گاهی ممکن است به این دلیل فسخ قرارداد را خواستار شود.
سابقه صادر کننده چک را بررسی کنید
در معامله با افراد و قبل از دریافت چک، بهتر است تا از حساب فرد استعلام گرفته شود. استعلام از حساب اشخاص به شما نشان میدهد که آیا شخص خوشحساب است و میتواند به تعهدات پرداخت خود عمل کند یا خیر. طبق قانون جدید صدور چک، افراد بدحساب و دارای چک برگشتی واجد شرایط دریافت دسته چک جدید نخواهند بود.